Dačić uručio ključeve od stana izbeglim porodicama: "Pomoć sugrađanima je naša dužnost i obaveza"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.05.2020

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri porodice izbegle iz BiH i Hrvatske danas su primile ključeve od stanova u Bačkom Petrovcu, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić

Na svečanoj ceremoniji, ključeve je porodicama uručio prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić.

- Danas imamo veliku čast i zadovoljstvo da zajedno uručimo ključeve tri stana za najugroženije porodice koje su usled ratnog vihora devedesetih godina bile prinuđene da napuste svoja ognjišta u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, i koje su, više od 25 godina lišene onog mesta za život koje se može zvati dom - izjavio je ministar Dačić i naglasio da Vlada Srbije snažno podržava ovaj projekat i da ta podrška neće izostati ni u narednom periodu.

- Naša je dužnost i obaveza da pomognemo našim sugrađanima u savladavanju prepreka koje im je sudbina donela - zaključio je ministar Dačić.

Ministar je podsetio da su do sada stanovi uručeni porodicama i u Valjevu, Krupnju, Zrenjaninu, Smederevskoj Palanci, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, kao i mnogim drugim opštinama.

Ukupna vrednost Potprojekta 5 Programa, u okviru kojeg su izgrađeni i stanovi, iznosi 52 miliona evra, od čega udeo iz budžeta Republike Srbije iznosi 13,2 miliona evra. Potprojekat 5 predviđa izgradnju ukupno 1.267 stanova u 25 opština, dodelu 200 paketa građevinskog materijala, kao i kupovinu 380 seoskih kuća. U prvoj fazi, za stanove u Bačkom Petrovcu izdvojeno je oko 125.800 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading