Saznajemo: Evo ko je postavljen za novog direktora Infrastrukture železnice Srbije

Autor:

Vesti

29.05.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Šurlan imenovan je za novog generalnog direktora "Infrastrukture železnice Srbije", saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Nebojša Šurlan

On je na to mesto došao umesto Miroljuba Jevtića, koji je smenjen 11. januara zbog sumnje da je primio 10.000 evra mita. On je uhapšen 10. januara, a Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Nebojša Šurlan je završio Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1997. godine, doktorske studije na Fakultetu za graditeljski menadžment univerziteta Union - Nikola Tesla započeo je 2010. godine, a promovisan je u doktora menadžmenta i biznisa 2015. godine.

Profesionalnu karijeru je započeo 1998. godine u preduzeću "Instalacija inženjering". Prešao je 2000. godine u "PMC inženjering" (zavisno preduzeće "Jugoimport SDPR") kao mašinski inženjer i menadžer projekta na različitim projektima širom Srbije. Sledeće angažovanje je bilo u međunarodnoj kompaniji "Mace" 2004. godine na projektima rekonstrukcije Fabrike duvana DIN investitora "Filip Moris", tržni centar "Delta siti" i Belvil - Univerzijada - Blok 67 u Beogradu. Nakon toga, 2008. godine Nebojša se pridružio timu "Mace" na projektu "Porto Montenegro" u Crnoj Gori i drugim projektima "Mace" u Crnoj Gori, kao što su "Atlas kapital centar" u Podgorici, hotel "Wyndham" u Budvi i "Luštica Bay Development" u Tivtu.

Od 2012. je bio direktor Građevinske direkcije Srbije.

Pored profesionalnog rada, predavao je na obukama sa temom "Upravljanje projektima" i FIDIC u periodu 2008-2012. Član je Inženjerske komore Srbije (od 2003), Inženjerske komore Crne Gore (od 2008. do 2012), Asocijacije inženjera konsultanta Crne Gore (ACEM) - član Upravnog odbora (od 2010. do 2012), Asocijacije inženjera konsultanta Srbije (ACES) - Nacionalna lista eksperata i Adjudikatora (od 2016) i Asocijacija inženjera konsultanta Srbije (ACES) - član Upravnog odbora (od 2019).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading