MK GROUP: Besplatan odmor za lekare celog regiona u luksuznim hotelima

Autor:

Vesti

26.05.2020

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd, 26. maj 2020. – Na čelu sa svojim osnivačem i velikim humanistom Miodragom Kostićem, kompanija MK Group daruje besplatan trodnevni odmor za medicinske radnike u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Tokom juna, jula i avgusta, lekari i medicinsko osoblje Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, Kliničkog centra Vojvodine, kovid bolnica u Ljubljani, Mariboru, Celju, Golniku i Zagrebu moći će da se odmore i relaksiraju u luksuznim hotelima Grand na Kopaoniku, Kempinski Palace u Portorožu i Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji.

RepublikaFoto: MK Group

Prilikom primopredaje donacije za lekare iz Srbije, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar istakao je: „Zahvaljujem MK Group što je na svom radaru imala zdravstvene radnike, i hvala što su im omogućili da se u svojim objektima oporave od napornog rada, onoga što su uradili i rezutata koje su postigli. Siguran sam da će taj boravak značiti radnicima i da će se dobro oporaviti,a nakon toga vratiti svojim obavezama i nastaviti da brinu o zdravlju naših građana“ istakao je ministar zdravlja.

Foto: MK Group

 - Pandemija korona virusa je pokazala da društvena odgovornost kompanija nije i ne može biti samo izraz dobre volje kompanija, već da je to nužnost ako želimo imati humano i odgovorno društvo. Upravo sa tom idejom, kompanija MK Group je u toku leta obezbedila besplatan trodnevni odmor za 450 lekara i drugog medicinskog osoblja u svojim hotelima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Posebno nam je drago što ćemo u našem hotelu Grand na Kopaoniku ugostiti 250 zaposlenih Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i Kliničkog centra Vojvodine. Ovo će biti naš mali doprinos u borbi protiv pandemije i istovremeno izraz naše duboke zahvalnosti za najveći teret, koji su u toj borbi upravo podneli lekari i drugo medicinsko osoblje - izjavio je Jovan Purar, direktor MK Group.

Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti pri Kliničkom centru Srbije pohvalio je ovaj gest pažnje i poštovanja prema medicinskim radnicima. „Boravak u vašem hotelu značiće zdravstvenim radnicima koji mesecima nisu imali ni jedan slobodan dan. Hvala vam što ste prepoznali naš značaj i napore, i našli snage u okviru svojih mogućnosti i na indirektan način dali svoj doprinos u borbi protiv virusa“, rekao je doc.dr Stevanović, prilikom uručenja vaučera za boravak lekara i medicinskog osoblja Klinike za infektivne i tropske bolesti.

RepublikaFoto: MK Group

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof.dr Edita Stokić rekla je da joj je drago što je MK Group odlučila da nagradi i oda priznanje medicinskim radnicima: "Hvala vam što će zdravstveni radnici u vašem hotelu moći da se odmore i u uz razne aktivnosti koje ovaj hotel pruža pripreme za nove zadatke".  

Foto: MK Group

Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, odmah na početku proglašenja vanrednog stanja u zemlji priključio se borbi protiv virusa COVID-19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”. Takođe, MK Group i njene kompanije članice su tokom pandemije izdvojile gotovo pola miliona evra za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa za stanovništo Srbije. Istovremeno, pomenute kompanije su donele odluku da ne koriste mogućnosti koje proizilaze iz uredbi koje je Vlada usvojila za pomoć privredi I time ostavila na raspolaganje 5 miliona evra budžetu Republike Srbije. Za obezbeđivanje ovog besplatnog odmora za regionalne lekare izdvojeno je 200.000 evra i ovaj projekat predstavlja krunu svih dosadašnjih aktivnosti koje je MK Group realizovala tokom pandemije izazvane koronavirusom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading