Krov nad glavom umesto doma na četiri točka: CarGo obezbedio stan i posao majci i sinu koji su živeli u kolima na pumpi

Autor:

Vesti

26.05.2020

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša operska pevačica Lidija Deak i njen sin, bivši baletan Nikolaj Radev živeli su u automobilu na pumpi u Beogradu, a kada su mediji izvestili o njihovoj teškoj životnoj priči, direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić obezbedio im je krov nad glavom, a sada i posao.

Foto: youtube.com/Car:Go Go Anywhere

Direktor CarGo Vuk Guberinić je izjavio da je ponosan na sve uspehe kompanije, ali da nijedna Forbsova lista ne može da se poredi sa "listom" humanosti, na koju se dospeva kada pomognete drugome.

- Nakon plaćenog stana, simbolično smo na dan Nikolajevog rođendana odlučili da im poklonimo ono što im je trenutno najpotrebnije, a to je finansijska stabilnost kroz uposlenje u našem sistemu. Ovim gestom smo još jednom pokazali da nismo samo tu da spajamo ljude preko aplikacije, već da je CarGo zaista deo svake porodice - izjavio je Guberinić.

Guberinić je otišao do pumpe na Autokomandi i upoznao Lidiju i Nikolaja koji su osam meseci jeli i spavali u svom "domu na četiri točka" starom 30 godina i živeli od socijalne pomoći u iznosu od 10.000 dinara mesečno. 

- Ne mogu da opišem šta je Vuk učinio za nas. Potpunim neznancima pružio je ruku kada smo bili očajni i kada smo izgubili svaku nadu i veru u humanost drugih ljudi - rekla je Lidija Deak.

Prema njenim rečima, direktor CarGo je u vreme vanrednog stanja njoj i njenom sinu obezbedio plaćen, čist i pristojan stan u Beogradu, a sada povodom rođendana njenog sina i najveći poklon - uposlenje za Nikolaja u CarGo sistemu.

Nikolaj Radev je zahvalio direktoru CarGo na uposlenju i istakao da se raduje što će moći da brine o svojoj majci i da održava domaćinstvo bez brige da li će imati dovoljno novca da prežive mesec.

- Pored krova nad glavom, sada ćemo konačno moći i da budemo finansijski stabilni i nezavisni i da se konačno vratimo normalnom životu - rekao je Radev.

Prema rečima Lidije Deak, zbog finansijskih problema pre skoro četiri godine preselila se sa sinom iz Bugarske u Beograd, kada su živeli kao podstanari, ali su ostali na ulici kada više nisu mogli da plaćaju kiriju. Lidija (70) i Nikolaj (48) imaju dvojno državljanstvo, srpsko i rusko i poseduju lične karte Republike Srbije.

Ona je rođena u Beogradu, ali je još kao beba sa majkom Ruskinjom otišla u Bugarsku. Punih 38 godina bila je operska pevačica u Nacionalnoj operi i baletu u Sofiji, a njen sin Nikolaj bio je baletan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading