Lončar: KBC Zvezdara se vraća u normalu, a jedna privremena bolnica se zatvara

Autor:

Vesti

25.05.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar održao je danas redovni sastanak sa zdravstvenim radnicima, rukovodiocima ustanova koje zbrinjavaju Kovid-19 pacijente u našoj zemlji, na kojem su analizirani trenutna situacija u zdravstvenim ustanovama i dalji koraci u pripremi zdravstvenih ustanova za vraćanje u regularan režim rada.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

Tom prilikom, zaključeno je da će naredna zdravstvena ustanova koja će biti vraćena u regularan proces rada biti KBC Zvezdara, čiji će preostali kovid pacijenti do petka biti preusmereni u KBC Zemun i druge bolnice.

Institut za ortopediju Banjica obavio je dezinfekciju, testiranja svih zaposlenih zdravstvenih radnika i kompletnu sterilizaciju i od danas otpočinje sa radom kao nekovid bolnica. OB Pančevo će se na redovan režim rada, kao nekovid bolnica, vratiti od četvrtka.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Takođe, na sastanku je dogovoreno i da se privremena bolnica Sajam u Novom Sadu zatvori, a da preostalih 11 pacijenata bude preusmereno u KC Vojvodine.

Ministar zdravlja je posebno istakao da je u ovom periodu od izuzetne važnosti da se sve zdravstvene ustanove u potpunosti pridržavaju procedura u pogledu zbrinjavanja hitnih pacijenata.

- Svaka zdravstvena ustanova dužna je da primi hitne pacijente, bez obzira da li kod njih postoji sumnja na infekciju korona virusom. Prema predviđenoj proceduri, za hitne slučajeve koji su kovid suspektni u svakoj ustanovi postoji soba za izolaciju, i oni moraju biti zbrinuti - istakao je ministar Lončar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading