Neobičan slučaj u Majdanpeku: Dete (2) se zarazilo KORONOM, a bilo u kontaktu samo sa roditeljima koji su NEGATIVNI!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

23.05.2020

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gradu koji se do sada uspešno nosio s koronom, ima troje novoobolelih, a jedan slučaj je posebno neobičan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

 - Prema poslednjim informacijama koje smo dobili juče u kasnim večernjim satima, pojavila su se tri nova slučaja zaraženih od koronavirusa, od kojih je jedan posebno neobičan. Reč je je dvoipogodišnjem detetu J. S. čiji su roditelji bili u samoizolaciji zbog rodbinskih veza sa jednom obolelom vaspitačicom. I na prvom i drugom kontrolnom tetiranju oba roditelja deteta su bila negativna, pa se opet pod znakom pitanja nalazi kako se dete inficiralo, budući da nije imalo nikakve kontakte osim sa roditeljima u kućnoj izolaciji. Iz tog razloga zbog tačne i preciznije slike stanja dete će danas biti ponovo testirano. Druga dva slučaja su pacijentkinje Opšte bolnce u Majdanpeku S. R. i O. M. koje su ležale na internom odeljenju. Jedna je već prebačena na plućno odeljenje Niškog kliničkog centra a tokom današnjeg dana očekuje se hospitalizacija u Kovid bolnicu u Nišu i druge zaražene žene - kaže direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, dr Dragan Fudulović.

Ono na čemu se intezivno radi je pronalaženje svih kontakata obolelih pacijentkinja kao i obavezno teststiranje na koronavirus i stavljanje pod stogi zdvstveni nadzor svih sa kojima su bili u kontaktu .

Inače, kako kaže doktor Fudulović, Dom zdravlja u Majdanpeku trenutno raspolaže sa 600 testova na imunoglobuline. Radi se o orjentacionim testovima kojima će biti podvrgnuti pacijenati kod kojih postoji izvesna doza sumnje da je u pitanju infekcija virusom Kovid-19, i koji su bez tipičnih simptoma. Nakon dobijanja rezultata ovog testa znaće se prava slika stanja i u tom slučaju bi se radili redovni konrolni testovi. Prema rečima Fudulovića, 200 testova je planirano za zdravstvene radnike u Majdanpeku a preostaih 400 za građane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading