Bolesna mržnja Nataše Kandić: Soroševi kerberi opet ubijaju sarajevskog Romea i Juliju

Autor:

Vesti

20.05.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaćenici poznatog srbomrsca Džordža Soroša Fond za humanitarno pravo na čijem je čelu Nataša Kandić baš na godišnjicu zločina optužio je Srbe za ubistvo Boška Brkića i Admire Ismić, mladog para iz Sarajeva!

RepublikaFoto: Public
Nataša Kandić

- Dana 18. 5. 1993, pri pokušaju da napuste opkoljeni grad ubijeni su snajperom iz pravca naselja Grbavica, tada pod kontrolom snaga bosanskih Srba. Za njihovo ubistvo još uvek niko nije odgovarao - saopštio je FHP.

Ova objava izazvala je gnevne komentare na društvenim mrežama jer je pravu istinu o smrti sarajevskog Romea i Julije još 23. aprila 2002. tužiocima otkrio bivši operativac bosanske tajne službe AID Edin Garaplija. On je u svedočenju rekao da su ubice pripadnici zloglasne jedinice za likvidaciju Ševe Nedžad Herenda i Dragan Božić, koji do danas nisu odgovarali za ovaj zločin.

- Medijima je plasirano da su ubijeni sa srpske strane. Herenda je bio precizan i rekao da su se Dragan i on nalazili na prostoru bivše zgrade Steleksa, odnosno Elektrotehničkog fakulteta. Zamaskirani, sa te pozicije gađali su ih na mostu Vrbanja kad su mladić i devojka pokušali da pređu u Republiku Srpsku - naveo je Garaplija u iskazu.

Bošnjaci krivi za 100.000 mrtvih

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džordž Soroš

Portugalski diplomata Žoze Kutiljero, tvorac plana koji je trebalo da spreči rat u Bosni, preminuo je u 86. godini života.

Podsetimo, njegov mirovni plan potpisale su sve tri zaraćene strane 18. marta 1992. godine, ali je potpis posle deset dana povukao Alija Izetbegović na nagovor američkog ambasadora Vorena Zimermana. Tako je počeo rat koji je odneo više od 100.000 života i za koji Soroševi plaćenici i dalje optužuju Srbe.

Prema Kutiljerovom planu, Bošnjacima i Srbima pripalo bi po 44 odsto bosanske teritorije, a Hrvatima 12. Dejtonskim sporazumom Srbi su dobili 49 procenata, a muslimansko-hrvatska federacija 51 procenat.

Herenda je priznao da je bilo i pucanja iz snajpera po snagama francuskog Unprofora i da je francuskog vojnika gađao sa zgrade Izvršnog veća.

- Stvarali su privid da je pucano iz Grbavice, koju su držali Srbi - kazao je Garaplija.

RepublikaFoto: youtube.com/ Iz Reda Ostalih
Tela Boška Brkića i Admire Isić

Snajperski metak je pogodio Boška i ubio ga na mestu. Odmah nakon toga drugi metak je pogodio Admiru, koja je ranjena dopuzala do ubijenog momka, zagrlila ga i izdahnula. Tako zagrljeni ležali su sedam dana na mostu jer se niko nije usudio da skloni njihova tela. Osmi dan Vojska RS je naterala zarobljenike da ih podignu i odnesu na Grbavicu. Sahranjeni su na groblju u Lukavici.

Posle rata, 1996. godine, po želji Admirinih roditelja, njihova tela su prebačena u Sarajevo i sahranjena na groblju Lav. Istraga o ubistvu Admire i Boška nikada nije vođena i njihov ubica nikada nije otkriven.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading