Vučević: Novom Sadu treba veletržnica koju ćemo sagraditi po modelu javno-privatnog partnerstva

Autor: Alo, Republika

Vesti

18.05.2020

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“Novom Sadu je neophodna veletržnica, odnosno veliki distributivni centar za voće i povrće”, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- Postojeća Kvantaška pijaca nije na dobrom mestu i nije dovoljno dobra i zaslužuje bolju lokaciju i bolji prostor - rekao je Vučević odgovarajući na pitanje građana tokom onlajn konferencije u organizaciji Novosadskog sajma, uz podršku kompanije Color Media Communications.

Vučević je rekao da se postojeća Kvantaška pijaca nalazi na oko tri hektara površine, a da Grad ima nekoliko opcionih lokacija za veletržnicu, od koji su neke čak i na 20 hektara.

Grad bi, objasnio je on, pronašao privatne partnere, kako bi kroz javno-privatno partnerstvo izgradili veletržnicu.

Na pitanje koliko će im to omogućiti postojeći Zakon o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama i ima li u tom smislu pravnih prepreka, Vučević je rekao da je postojeći zakon dobar, te da se nada da ne bi trebalo da bude problema, "ukoliko postoji javni interes".

A, javni interes svakako postoji, jer je gradu neophodna veletržnica, u kojoj bi bili smešteni svi sadržaji koji su neophodni za tu funkciju, a na jednom mestu - rekao je on.

Podsetio je i da je Novi Sad realizovao uspešnu koncesiju kada su u pitanju apoteke u gradu, te da je uveren da bi isto tako bili uspešni i kada je veletržnica u pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading