Lončar sa zdravstvenim radnicima kovid bolnica: Ostvaren je veliki rezultat, ali borba sa virusom još uvek traje!

Autor:

Vesti

18.05.2020

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar održao je danas redovni sastanak sa zdravstvenim radnicima, rukovodiocima ustanova koje zbrinjavaju kovid-19 pacijente u našoj zemlji, u cilju uspešnog okončanja epidemije kao i priprema zdravstvenih ustanova za vraćanje u normalan režim rada.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar

Tom prilikom, ministar zdravlja istakao je da su zdravstveni radnici naše zemlje postigli zaista veliki rezultat u borbi sa koronavirusom, ali naglasio da se i u finalnoj fazi epidemije mora zadržati visok stepen odgovornosti.

- Svi zajedno moramo da nastavimo da se maksimalno odgovorno ponašamo i činimo sve kako bi prelazak iz kovid faza zdravstvenih ustanova na regularan režim rada protekao uspešno i bezbedno. Srbija je u borbi protiv korona virusa ostvarila zaista značajan rezultat, spasili smo mnogo života, i sada želimo da okončamo ovu epidemiju po planu i bez pogoršanja epidemiološke situacije - istakao je Lončar.

Na sastanku je dogovoreno da privremena bolnica na Sajmu, koja trenutno zbrinjava 25 pacijenata, nastavi sa radom, a da Institut za ortopediju Banjica koji je bez kovid pozitivnih pacijenata i trenutno vrši dezinfekciju crvene zone, nakon testiranja svih zaposlenih zdravstvenih radnika a po okončanju kompletne dezinfekcije, od narednog ponedeljka počne povratak u normalan režim rada.

U narednom periodu iz kovid faze u normalan režim rada predviđen je prelazak Klinike za pulmologiju KCS kao i Opšte bolnice Pančevo.

Profesor Mijomir Pelemiš istakao je da  zdravstveni  sistem Republike Srbije nikada nije funkcionisao na tako dobrom nivou kao tokom epidemije koronavirusa, ali je naglasio da je virus još uvek prisutan i da zdravstvene ustanove moraju postepeno i pažljivo da prelaze u regularan proces rada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading