(FOTO) APEL AZILA ZA KONJE: Pomozite da se zlostavljanoj kobili sačuva život!

Autor:

Vesti

17.05.2020

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kobila povređena sekirom! Nemamo reči za ovaj slučaj. Viđali smo konje u raznim lošim stanjima, nažalost, i uživo i na internetu, ali ovako nešto do sada nismo videli, nikad i nigde", navode iz azila za konje "Staro Brdo".

- Ovo je najmršaviji živi konj sa kojim smo se susreli i mi i naš veterinar, a da bi stvar bila još gora, apsolutno sve na ovoj kobili je u užasnom stanju! - dodaje azil u Instagram objavi.

Kobila je, po njihovim rečima, potpuno neuhranjena (kost i koža u bukvalnom smislu), zapuštena, puna parazita, loše potkovana, a sve to nije ništa naspram njenog glavnog problema – par dubokih i gadno inficiranih rana (koje su, po informacijama koje je "Staro Brdo" dobilo, posledica udarca sekirom), koje su toliko duboke da su stigle do kostiju! Deo tkiva su pojeli crvi, deo je istruleo, gnojna kesa se stvorila. Ona je na samoj ivici života.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kobila povređena sekirom! Nemamo reči za ovaj slučaj. Viđali smo konje u raznim lošim stanjima, nažalost, i uživo i na internetu, ali ovako nešto do sada nismo videli, nikad i nigde. Ovo je najmršaviji živi konj sa kojim smo se susreli i mi i naš veterinar, a da bi stvar bila još gora, apsolutno sve na ovoj kobili je u užasnom stanju! Neuhranjena potpuno (kost i koža u bukvalnom smislu), zapuštena, puna parazita, loše potkovana, a sve to nije ništa naspram njenog glavnog problema – par dubokih i gadno inficiranih rana (dobili smo informaciju da su od posledica udarca sekirom), koje su toliko duboke da su stigle do kostiju! Deo tkiva su pojeli crvi, deo je istruleo, gnojna kesa se stvorila. Ona je na samoj ivici života. Ne znamo više šta bismo rekli ni o ljudima koji su je doveli u ovo stanje ni o samom konju, sem da je ovo više nego užasno. Verovatno je pitanje trenutka koliko bi njeno jadno telo izdržalo, da se nije pojavila divna Ana Bojić, iako i sama u teškoj finansijskoj situaciji, koja nije mogla da okrene glavu i koja je kobilu otkupila i smestila u naš azil. Sada se mi ovde borimo za nju i dajemo sve od sebe da uspe da preživi. Svakodnevne terapije, ispiranja rana dva puta na dan, kvalitetna ishrana i maksimalna nega. Njoj je sve nedostajalo, čak i običan ljudski dodir koji joj ne nanosi bol, a na koji reaguje sa iznenađenjem u očima. Troškovi prevoza i samo prva tura lekova, hirurških zahvata, čišćenja i svega što je bilo potrebno da veterinar sanira rane, napravilo je dugove od preko 50.000 din. A tek smo na početku. Svaka pomoć njoj je života vredna. Molimo vas da pomognete, koliko možete, da zajedno damo sve od sebe da preživi. Ona nije imala gde, nije imala nikog ko bi stao u njenu odbranu, ko bi je sačuvao od brutalnog udarca, od izgladnjivanja, od nebrige. Bila je potpuno sama. Sada ima nas. Učinimo sve što možemo da živi. Br.računa: 150-25986-71 Primalac: Udruženje Staro brdo, Lapovo PostNet: 064/1818607 , Violeta Jović PayPal: sanctuaryoldhill@gmail.com !!! VIDEO plejlista u opisu profila (nije za one sa slabim srcem i želucem)

A post shared by Azil za konje Staro Brdo (@starobrdo) on May 17, 2020 at 4:03am PDT

- Ne znamo više šta bismo rekli ni o ljudima koji su je doveli u ovo stanje ni o samom konju, sem da je ovo više nego užasno - navode iz azila "Staro Brdo", i dodaju da je "verovatno pitanje trenutka koliko bi njeno jadno telo izdržalo, da se nije pojavila divna Ana Bojić, iako i sama u teškoj finansijskoj situaciji, koja nije mogla da okrene glavu i koja je kobilu otkupila i smestila u ovu ustanovu".

Zaposleni u "Starom Brdu" se sada bore za nju, i daju sve od sebe da preživi. Svakodnevne terapije, ispiranja rana dva puta na dan, kvalitetna ishrana i maksimalna nega.

- Njoj je sve nedostajalo, čak i običan ljudski dodir koji joj ne nanosi bol, a na koji reaguje sa iznenađenjem u očima - izjavili su iz azila.

Troškovi prevoza i samo prva tura lekova, hirurških zahvata, čišćenja i svega što je bilo potrebno da veterinar sanira rane, napravilo je dugove od preko 50.000 din, a lečenje nesrećne životinje je tek na početku. Njoj je svaka pomoć života vredna, te "Staro Brdo" moli sve ljude dobrog srca da pomognu, koliko mogu, ovoj kobili da preživi.

- Ona nije imala gde, nije imala nikog ko bi stao u njenu odbranu, ko bi je sačuvao od brutalnog udarca, od izgladnjivanja, od nebrige. Bila je potpuno sama. Sada ima nas. Učinimo sve što možemo da živi - zaključuju iz azila "Staro Brdo".

Ukoliko želite da pomognete, novac možete donirati na neki od ova tri načina:

  • Broj računa za uplatu: 150-25986-71
    Primalac: Udruženje Staro brdo, Lapovo
  • PostNet: 064/1818607 , Violeta Jović
  • PayPal: sanctuaryoldhill@gmail.com

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading