Gradimo stanove za pripadnike snaga bezbednosti, na redu prosvetari i zdravstveni radnici!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

15.05.2020

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu i najavila da se do kraja godine očekuje useljenje prvih stanara u nove stanove.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Mihajlovićeva je kazala da se trenutno u Kragujevcu gradi 216 stanova i dodala da je u planu da u tom gradu bude izgrađeno oko 1.000 jeftinih stanova, a ukupna vrednost te investicije je, ističe, 33 miliona evra.

- Stanove za pripadnike snaga bezbednosti gradimo u još sedam gradova Srbije i njihova vrednost je viša od 70 miliona evra. To je ogroman novac koji država izdvaja iz budžeta kako bi se bavila stanogradnjom i obezbedila uslove za one ljude kojima je to najpotrebnije i koji prethodnih 20 do 30 godina nisu mogli da dođu do jednog pristojnog stana - rekla je Mihajlović.

Ona je navela da je od 216 stanova koji se grade u Kragujevcu polovina već prodata i ugovori su pripremeljeni, i dodala da očekuje da će i druga polovina biti prodata onima za koje se i grade - pripadnicima policije i vojske, a možda, najavljuje, i za nastavnike i zdravstvene radnike.

- Ja se nadam da ćemo na jednoj od sednica komisije i vlade imati dogovor o tome da prosvetni i zdravstveni radnici, pre svega zdravstveni radnici koji su u protekla dva meseca bili pravi heroji, imaju mogućnost da dođu do ovakvih stanova. To je nešto na čemu Ministarstvo građevinarstva radilo u prethodnom periodu - rekla je Mihajlović.

Ministarka je navela i da je izuzetno ponosna na sektor građevinarstva i putarsku industriju, jer su, kaže, sve vreme tokom trajanja vanrednog stanja i epidemije građevinari bili na gradilištima.

- Negde ih je bilo u većem broju, negde u manjem, ali nisu stali. Praktično, Srbija nije stala nijednog trenutka za vreme epidemije i vanrednog stanja - naglasila je Mihajlović.

Pre obilaska radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Mihajlović je obišla i radove na izgradnji poslednje deonice autoputa Kragujevac-Batočina i najavila da će ona biti završena u septembru.

- U septembru ćemo imati potpuno završenu deonicu, koja se predugo čeka i na kojoj se predugo radilo - rekla je Mihajlović.

Inače, kako je kazala, svi projekti u Kragujevcu rezultat su dobre saradnje Vlade Srbije, Ministarstva građevinarstva i Grada Kragujevca, koji je, dodala je, izdvojilo deo novca za infrastrukturu koja je bila potrebna za početak izgradnje stanova, a veći deo obezbedilo je Ministarstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading