Navala za letovanje u Srbiji: Već prvog dana podeljeno 6.700 vaučera!

Autor: Republika

Vesti

14.05.2020

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građanima je na raspolaganju još 400.000 vaučera koje mogu da koriste za odmor u Srbiji, a prvog dana podeljeno je 6.700 vaučera, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Rasim Ljajić

Vaučeri su u vrednosti od 5.000 dinara i građani mogu da ih iskoriste do 20. novembra.

- Očekujemo da će najveći deo naših ljudi deo ili ceo odmor provesti u Srbiji. Prvog dana bez kampanje, bez publiciteta podeljeno je 6.700 vaučera i više nema dileme da će u kratkom periodu svih 400.000 vaučera biti podeljeno - rekao je Ljajić za Pink.

On je podsetio da pravo na vaučere imaju penzioneri, zaposleni čija je plata do 70.000 dinara, nezaplosleni, poljoprivrednici i studenti.

Ljajić je rekao da je šteta u turizmu neminovna i ne može da se nadoknadi nikakvim merama, ali da država pokušava da je ublaži.

- Prema procenama Svetske turističke organizacije to će biti više od 900 milijardi evra štete za međunarodni turizam. Ne očekujemo veliki broj stranih turista u Srbiji, ali se očekuju turisti iz regiona - rekao je ministar.

Napominje da najveći problem imaju zemlje koje imaju veće učešće turizma u BDP-u - Hrvatska koja ima 17 odsto, Španija 15 odsto, Malta 22 odsto, Grčka 20 posto.

Srbija će, kako je rekao, imati veliku štetu u turističkom sektoru, ali to se neće odraziti u velikoj meri na ukupnu privredu, jer je učešće turizma u BDP-u tri odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading