MITROPOLIT AMFILOHIJE OPET ŠOKIRA: Srpkinje pobiju više dece nego Hitler i Musolini!

Autor: cdm.me

Vesti

15.10.2017

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije ponovo je skrenuo pažnju javnosti, optuživši ovog puta Srpkinje da su postale majke čedomorke.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ponovo šokirao izjavom: Mitropolit Amfilohije

- One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji - rekao je mitropolit prilikom služenja liturgije u u Pećkoj Patrijaršiji.

Podsećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet u slučaju krivične prijave Crnogorskog pokreta protiv Amfilohija zbog govora mržnje, odnosno povrede ugleda naroda i izazivanja mržnje.

U prijavi je navedeno da je Radović izjavama na liturgijama u Crmnici i Cetinjskom manastiru, 17, 19. i 21. septembra počinio krivično delo, jer je povezujući Crnogorce s primercima domaćih životinja (volovi) koje su sinonim za maloumnost i mentalnu zaostalost, namerno narušio ugled nacionalnog imena Crnogorac, tako da pomen crnogorskoga imena poprima izrugujući oblik, kompromitujući celu jednu naciju u zemlji i vani.

Radović je, kako su naveli, istovremeno Crnogorce katoličke i islamske veroispovesti i ateiste, kao pripadnike crnogorskoga naroda, izložio poruzi i uvredama, zato što kao muslimani i ateisti nisu kršteni niti miropomazani, odnosno kao katolici i pravoslavci nisu kršteni i miropomazani u Beogradskoj patrijaršiji.

Javnost je poslednjih godina najčešće ostajala nema na ispade Radovića, iako on svaki javni istup korisiti da kroz govor mržnje, uvrede i klevete karakteriše, pre svih, crnogorsku naciju, ali ne preza ni od vređanja i govora mržnje uperenih protv manjinskih naroda u našoj zemlji, prenosi CDM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading