Ko planira da putuje u Grčku, moraće da se testira u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

08.05.2020

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planovi Grčke da ovog leta opet otvori izmučeni turistički sektor obezbediće da turisti ostanu sigurni, ali će takođe biti podložni promenama, u zavisnosti od svih dešavanja u vezi sa pandemijom korona virusa, najavio je grčki ministar turizma Hari Teoharis.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Teoharis je rekao da je predlog vlade da se testiranje na novi virus korona sprovodi u zemlji porekla, da bi se na taj način turisti "već osećali sigurno pri ulasku u avion".

Dakle, teoretski, srpski turisti bi trebalo da urade u našoj zemlji test na korona virus, a sa rezultatima bi onda mogli bezbrižno da se upute u Grčku.

Planiranje vlade da ponovo otvori sektor turizma biće predstavljeno javnosti za nekoliko dana, piše "FAZ".

- Želimo plan koji će da garantuje sigurnost, ali takođe da bude realan. Ova kombinacija je važna kako bi se svi osećali sigurno i mogli da se opuste - kaže Teoharis.

On dodaje da je njegova misija da "pripremi sve za dan kada će međunarodna putovanja ponovo biti dozvoljena".

- Ako nam stručnjaci kažu da opet napravimo korak unazad... Planiramo letnju sezonu pod uslovom da situacija i dalje ostane pod kontrolom. Nećemo nerazumno da rizikujemo - objasnio je.

Upitan o evropskom zdravstvenom protokolu, rekao je da će pojedine zemlje, ako EU nije u mogućnosti da donese zajedničku odluku, preuzeti odgovornost i postupiti jednostrano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading