Posao za ćerku doktora-heroja!

Autor:

Vesti

06.05.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nina Vujošević (32), ćerka hirurga-heroja dr Miodraga Lazića, posle šest godina na birou i dva meseca rada na određeno vreme, dobiće stalni posao na Klinici za oftalmologiju u Nišu.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen/tvpink
Miodrag Lazić i Nina Vujošević

Odmah pošto je u nedelju 3. maja u Srpskom telegrafu objavljena priča o tome da Nina, koja je studije završila sa prosekom 9,7, a doktorski ispit sa čistom desetkom, radi na određeno vreme, reagovalo je Ministarstvo zdravlja i kontaktiralo s njom. Epilog: Nina će raditi na neodređeno posao koji neizmerno voli.

- Beskrajno smo zahvalni Srpskom telegrafu. Ispunjena je moja najveća želja da mi bratanica dobije zasluženo zaposlenje - kaže Ljiljana Lazić, sestra doktora Lazića i pravi stub ove porodice u teškim danima.

SVE SE PROMENILO

Ona je uverena da ništa nije slučajno, pa ni činjenica da je jedan jedini post na njenom Fejsbuk profilu stvari promenio iz korena.

- Kao da mi je moj brat Miša odozgo rekao šta da radim. Vi ste videli šta sam napisala i eto, sada mi javljate lepe vesti. Miša je bio veliki vernik, ja ne, ali ovo što se desilo je zaista pravo božje čudo - uverena je Ljiljana.

Doktorova sestra Ljiljana: Nisam vernik, ali ovo je božje čudo, hvala Srpskom telegrafu

Dodaje da cela porodica Lazić u sebi nosi gen borbenosti i pravednosti, ali da njen brat nije želeo da urgira za ćerku. Sada joj je, kaže, uprkos svemu, srce puno jer je Nina, koja je od izbijanja epidemije korone stala na prvu liniju odbrane, njena mezimica.

- Bez obzira na to što kod kuće ima dvoje male dece, Milu (4) i Vuka (7), nije joj palo na pamet da odsustvuje s posla u vreme korone. Samo tri dana posle očeve smrti vratila se na kliniku. Nasledila je njegove najbolje osobine, krv nije voda, i mi smo beskrajno ponosni na nju - kaže Ljiljana.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal
Miodrag Lazić

Unučići bili dedini ljubimci

Ninina dečica, Mila (4) i Vuk (7), bila su doktorovi mezimci. Obasipao ih je pažnjom i ljubavlju, pa su čak morali da ga upozore da prestane da im kupuje poklone jer je stan već postajao tesan za sve igračke, posvedočio je njegov sestrić Čedomir, sin Ljiljane Lazić.

Ona napominje da joj je drago što je sa najvišeg mesta prepoznata Ninina stručnost.

- Bar toliko smo dugovali doktoru Lazi, kad on već za života nije hteo da iskoristi svoj ogromni uticaj - priča hirurgova sestra, koja i dalje ne može da prihvati da njenog brata više nema.

Doktorirala s desetkom

- Nina je završila medicinu s prosekom 9,7

- 2014. upisala doktorske studije i završila ih sa prosekom 10

- 2015. dobila stipendiju Ministarstva za nauku

- 2019. upisala specijalizaciju, koju joj plaća majka Biljana

- na klinici u Nišu radila na određeno vreme

BIĆE ODLIKOVAN

Podsetimo, legendarni dr Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila od korone. Ne želeći da napusti svoje pacijente, mada je spadao u rizičnu grupu, ostao je uz njih do kraja. Vest o njegovoj smrti potesla je i narod u Krajini i Republici Srpskoj, gde je tokom rata uradio čak 12.000 operacija. Na nacionalost ranjenika nikada nije gledao, pa se tako potresnim rečima od svog spasioca oprostio i ratni komandant Hrvatskog veća odbrane Niko Lozančić.

Inicijativu Srpskog telegrafa da bude posthumno odlikovan podržao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading