Smanjen kapacitet putnika u javnom prevozu za 20 do 50 posto

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

05.05.2020

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević izjavio je danas da je trenutno teško reći koliko će u vozilima gradskog prevoza biti opredeljeno mesta za putnike jer još u svim vozilima nisu obeležana ta mesta, ali da se očekuje da će to biti završeno do petka 8. maja, kada će ponovo poceti javni prevoz u prestonici.

RepublikaFoto: Printcreen/YouTube/TRANSIRA
Foto: Ilustracija

Na pitanje novinara koliki će biti maksimalan broj putnika u vozilu, Vasiljević je rekao da Beogradu postoji više tipova tramvaja, autobusa i trolejbusa.

- U ovom trenutku teško je reći koliko će u svakom tom vozilu biti opredeljeno mesta, ali sva obeležena mesta za stajanje i sedenje su ta koja određuju broj putnika u vozilima - rekao jenovinarima u pogonu GSP na Novom Beogradu gde su danas predstavljena dva niskopodna solo autobusa spremna za prevoz putnika.

Naveo je da je svakako smanjen kapacitet, ali je istakao da je ista situacija sa prevozom i u svim evropskim gradovima u kojima je, takođe, značajno smanjen kapacitet putnika koji se kreće od 20 do 50 odsto.

Inače, u svakom vozilu, koja su danas predstavljena u pogonu GSP-a obeležno po 13 sedećih i 12 stajaćih mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading