Direktor KCS: Smanjen broj zaraženih, sve manje pacijenata na respiratorima

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Vesti

05.05.2020

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kliničkom centru Srbije smanjen je broj pacijenata zaraženih koronavirusom, u Infektivnoj klinici trenutno je na respiratoru dvoje pacijenata, dok je na Klinici za pulmologiju KCS devet pacijenata na mehaničkoj ventilaciji, kaže direktor KCS Milika Ašanin.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Milika Ašanin

On je naglasio da je 25 pacijenata koji su lečeni u kovid bolnicama u okviru KCS u poslednje vreme skinuto sa respiratora i prebačeno u poluintenzivne nege.

Ašanin je naglasio da je Infektivna klinika od početka epidemije bila prijemno- trijažni centar, da je u njoj pregledano oko 6.000 pacijenata i da je primljeno oko 600 bolesnika.

Podseća da su klinike u okviru KCS tokom epidemije radile kapacitetom od 20-30 odsto, da su primali samo hitne slučajeve.

Sa popuštanjem mera krenulo se sa planovima kako da se aktiviraju liste čekanja i počne prijem pacijenata koji nisu hitni.

- Planovi su da od naredne nedelje krenemo sa prijemom elektivnih pacijenata i da popunjenost kapaciteta bude 50 odsto, a zatim da se iz nedelju u nedelju povećava prijem pacijenata - rekao je Ašanin za TV Pink.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading