Nemački ambasador Tomas Šib pohvalio zdravstveni sistem u Srbiji: Koronavirus je bio najveći izazov i za mnogo razvijenije zemlje

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

04.05.2020

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib pohvalio je danas rad zdravstvenog sistema u Srbiji, te način na koji je izneo sav teret posla u epidemiji Kovid-19.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Tomas Šib i Zlatibor Lončar

- Koronavirus je bio najveći izazov i za mnogo razvijenije zemlje - ukazao je Šib, prilikom uručenja donacije nemačke kompanije "Štada" i Hemofarma srpskom zdravstvenom sistemu.

Ambasador je poželo uspeh Srbiji, Ministarstvu zdravlja i kliničkim centrima u daljem rešavanju svih izazova u suzbijanju ove krize, koja, kako kaže, još nije okončana.

- Možemo videti i na primeru Nemačke koliko je teško usvojiti mere, i koliko je isto toliko teško sada olakšati te mere - naveo je Šib.

Srbija, istakao je, može i dalje da računa na podršku Nemačke, kao pouzdanog partnera, u suzbijanju posledica virusa korona.

Kaže da će Nemačka tu pomoć obezbediti Srbiji kako samostalno, tako i kroz projekte i pakete pomoći Evropske Unije.

Podsetio je da EU sprema paket pomoći od 3,3 milijarde evra za Zapadni Balkan u suzbijanju posledica virusa korona.

- Ono što smo naučili tokom ove pandemije jeste da smo zajedničkom borbom možemo da pobedimo - rekao je Šib.

Navodi da je donacija Hemofarma simbol prisustva nemačkih kompanija u Srbiji, te najavio da i druge nemačke kompanije spremaju podršku i paket pomoći za našu zemlju.

- Vrlo sam opstimističan da će bliski ekonomski odnosi i za vreme i posle krize biti nadalje nastavljeni - istakao je Šib.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading