Vesić: Od sledećeg ponedeljka na posao u državne vrtiće vraća se 5.890 zaposlenih

Autor: Pink, Republika

Vesti

03.05.2020

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao da su beogradski vrtići spremni da od 11. maja nastave sa radom.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Goran Vesić

Vesić je za Novo jutro TV Pink rekao da se od sledećeg ponedeljka na posao u državne vrtiće vraća 5.890 zaposlenih.

- Na posao se neće vratiti 225 zaposlenih od kojih 61 medicinska sestra, 127 spremačica i 37 vozača koji su poslednja dva meseca radili u bolnicama i domovima zdravlja i tako pomogli našem zdravstvenom sistemu da se izbori sa epidemijom - naveo je Vesić i zahvalio im na pomoći.  

Oni će, kako je naveo, prvo biti testirani na virus Kovid-19, a potom će provesti dve nedelje na zasluženom odmoru da bi tek tada, ukoliko rezultati budu dobri vratili na posao.

- Na posao ne vraćaju ni zaposleni koji su imali kontakt sa nekom zaraženom osobom, i oni će takođe biti testirani - precizirao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je rekao da Grad apeluje na roditelje da u ovoj fazi u vrtiće šalju decu sa kojom zaista nemaju gde.

- Urađena je anketa i oko 30 odsto roditelja se izjasnilo da će decu poslati u vrtiće. U naše vrtiće ide 78 hiljada dece što znači da očekujemo oko 25 hiljada dece prvi dan - kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da deca koja dolaze moraju da imaju potvrdu od pedijatra da su zdrava.

Roditelji koji imaju decu u vrtićima znaju za ovu proceduru koja se standardna kada dete ne dolazi pet dana u vrtić, poručio je Vesić.

- Grad Beograd je još pre dve nedelje izvršio dezinfekciju svih vrtića, a tretirane su i zelene površine na krpelje jer smo znali da će pre ili kasnije vrtići biti otvoreni - istakao je Vesić. On je apelovao na roditelje koji dovode dete u vrtić da nose masku.

Vesić je rekao da će i dnevni boravci u školama početi da rade od 11. maja i da je procena da će ih koristiti oko 30 odsto dece, preneo je Beoinfo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
DRDjole

03.05.2020 17:27

Sta je ovo ljudi moji. Vise mere u teretanama, kaficima, busevima, itd . A decu cemo da stavimo u zatvoren prostor u vrtice. Deca vise nisu najvece blago? Vazniji nam posao , pare, umrecemo od gladi. Mislim da je ovo opomena da se uozbiljimo, da volimo svoje i da nam deca budu prioritet a ne pare. Moje dete ce u vrtic kad vidim decu od struke i politicara da se javno snime kako svoje uvode u vrtic.