(FOTO) Prvi maj u doba korone - izletišta bez ljudi i mirisa roštilja

Autor: Tanjug

Vesti

01.05.2020

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slika iz beogradskih izletišta i parkova, u kojima se Međunarodni praznik rada 1. maj tradicionalno proslavlja uz druženje i roštilj, ove godine je potpuna drugačija zbog epidemije virusa korona. Umesto dima sa roštilja, šatora i muzike, na poznatim prestoničkim mestima, gde inače brojni građani u prirodi prave prvomajski uranak, roštilji i "pečurke" sa drvenim stolovima i klupama su potpuno prazni.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ

Beogradsko izletište 1. maj 2020.

U Srbiji je na snazi policijski čas koji je počeo juče u 18 sati i trajaće do sutra ujutro u pet sati. Pusto je na Adi Ciganliji, a isto je i na Košutnjaku, gde se mogu videti policijske patrole i poneki penzioner kako šeta. Pusto je i u Zvezdarskoj šumi, parkovima…

Prema odluci Vlade Srbije, građani stariji od 65 godina mogu danas da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, u bilo koje doba dana, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Međunarodni dan rada, 1. maj, širom sveta obeležava se u znak sećanja na dan kada su radnici u Čikagu 1886. štrajkom i protestima počeli da se bore za osmočasovno radno vreme.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading