Potresna priča iz Paraćina: Virus mi uzeo roditelje, samo sestra da preživi!

Autor:

Vesti

27.04.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitav Paraćin tuguje zbog nesrećne sudbine porodice Rakić. Supružnici Dragan (70) i Radmila (72) iz Paraćina umrli su od koronavirusa, njihova ćerka Ljiljana je takođe zaražena i smeštena je u KBC Zemun, u teškom stanju, priključena na respirator, dok je njen brat Ljubiša u izolaciji, zasad bez simptoma bolesti.

RepublikaFoto: Srbijadanas.rs
Paraćin

Prvo je preminuo Dragan 18. aprila, dok je Radmila izgubila bitku s virusom dan nakon sahrane muža 23. aprila. Na društvenim mrežama veliki broj ljudi poslao je poruke saučešća i apele za pomoć.

Ljubiša, uprkos velikoj nesreći, odgovara na poruke, ističući da mu je najveća briga za sestrino zdravlje, a trenutno jedina želja da ona preživi.

- Jedino što molim boga samo sestru neka mi ostavi, makar uzeo mene, a ne nju. Nedajbože da se ikome desi ovakva tragedija, da doživi ovakav bol. Uvek sam govorio da bih ubio za sestru ako je neko pipne. Samo da mi nju bog poštedi, meni ništa drugo na svetu ne treba - ističe Ljubiša.

Kako saznajemo, Dragan je bio težak bubrežni bolesnik. Išao je na svakodnevne dijalize i njegovo zdravlje je i pre koronavirusa bilo ozbiljno ugroženo. Ne zna se tačno gde je zaražen, da li prilikom odlaska na dijalizu, kada je zbog zamene katetera zadržan dva dana u bolnici, ili je posredi nešto drugo. Supruga Radmila bolovala je od astme, zaražena je koronom i na kraju ju je izdalo srce.

Ovu skromnu i dobru porodicu iz Paraćina poznavali su svi, najviše zahvaljujući poslovima kojima su se bavili. Dragan je dugi niz godina radio u Srpskoj fabrici stakla, dok je Radmila bila jedan od šefova u "Šumadiji". Dugogodišnja Radmilina koleginica ima samo reči hvale za Rakiće.

- Bili su izuzetno dobri i pošteni ljudi. Radmilu smo svi zvali Radica, dugo je bila šefica u trgovinama "Šumadije", gde smo zajedno radile nekoliko godina. Pomagala je svima. Od svojih plata i kredita napravili su kuću u naselju Jagodnjak. Penzionisali su se. Ćerka im je završila fakultet u Kragujevcu, i to su oni finansirali. Živeli su skromno. Poštovali su ih svi koji su ih upoznali.

Radmilina prijateljica je u kontaktu sa Ljubišom.

- Skroman, kakav je već, na pitanje da li ima novca i hrane kaže da komšiluk brine o njemu. Teško mu je, najviše brine za sestru, koja je na respiratoru i kojoj je potrebna krv. I on sam je pozitivan na virus i u izolaciji je, pod velikim stresom. Boli ga što nije mogao na sahranu majke - kaže ova Paraćinka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading