Virusa neće biti na zimu: A, EVO šta kaže Nestorović o vraćanju u škole i otvaranju parkova

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

26.04.2020

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pulmolog i član Kriznog štaba Branimir Nestorović izjavio je danas da će parkovi vrlo brzo biti otvoreni, zato što, kako kaže, boravak napolju više nije takav rizik, čak ni maske neće morati da se nose.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Branimir Nestorović

Nestorović je za TV Prva rekao da se posle 1. maja očekuje otvaranje tržnih centara i postoji najava da će obdaništa biti otvorena oko 11. maja.

Kako je rekao, još se razgovara o tome da li će biti otvoren boravak za decu do četvrtog razreda.

- Škole neće počinjati da rade, jer je to sada besmisleno, ali smo diskutovali o otvaranju obdaništa. Ljudi idu na posao, moraće neko da čuva decu, tako da možda otvorimo i dnevni boravak - rekao je doktor Nestorović.

On smatra da se virus neće vratiti na zimu, a i ako se vrati, neće praviti probleme. Takođe, ocenjuje da preko leta verovatno neće biti potrebe za ovakvim merama.

- Na sreću izlazimo iz pandemije, ne očekujem od juna neke veće probleme, a život će se nastaviti već sredinom maja - rekao je Nestorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading