Super deka iz Leskovca! Ima 102 godine i neumorno pomaže drugima, penzionerima donirao 200.000!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

26.04.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najstarijeg Leskovčanina javnost je upoznala 2014. godine kada je donirao sredstva za postradale u poplavama širom zemlje. Aleksandar Stojanović, koji ima 102 godine, i ovih dana pomaže najugroženijim sugrađanima.

Foto: printscreen/RTS
Aleksandar Stojanović

U znak zahvalnosti od grada je stigao simbolični dar, a tim povodom vrata svog doma otvorio je ekipi RTS-a.

Hisar i prirodu zamenio je stanom u centru grada, ali početak dana i dalje je nezamisliv bez laganih vežbi. Sve bi bilo lakše da se može u šetnju kaže Aleksandar Stojanović, koji polako troši 102. godinu.

- Ja sam i ovako 15 godina sam, ali sad mi je mnogo teško zato što ne izlazim da prošetam, to mi je mnogo teško, kad bih mogao makar sat vremena da izađem - kaže Stojanović.

Samoću krati vestima i razmišljanjem kako da iznova pomogne. Negdašnji leskovački terzija pridružio se borbi protiv Kovida-19. Pomoć je namenio penzionerima sa niskim primanjima.

Foto: printscreen/RTS
Ne može bez vežbanja

- Sad sam dao 200.000 za ugrožene penzionere - naveo je on.

Leskovčane koji ga dobro poznaju njegova briga i solidarnost ne iznenađuju. Bio je uz postradale u zemljotresu u Skoplju i poplavama pre šest godina, donirao sredstva za podizanje Hrama Svetog Save.

- To mi je kao neka hrana, to mi produžuje život, u sebi imam spokojstvo i živim u spokojstvu - priča Aleksandar Stojanović.

Simbolični dar kao znak zahvalnosti

Za plemenitost i čovečnost kojom odiše nagrađen je prošle godine najvišim priznanjem grada Leskovca. Zahvalnost i ovoga puta simboličnim darom.

- Bitno je da date od srca i da novac namenski ide ljudima kojima je potreban i za svrhe lečenja i za terapije onih koji su oboleli od Kovida-19 - ističe Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Uz želju da se uskoro ponovo vidimo, ali u kući podno Hisara, otkriva da tajnu dugovečnosti duguje i cikoriji, biljci od koje čaj pije od preležane žutice ratne '43 i poručuje.

- Ja u moje 102 godine, ni Srbija ovo nije imala, sad ne samo Srbija, ima ceo svet, ali da znate proći će i ovo sve će proći, kao brza reka, a uspomena ostaje do veka - Aleksandar Stojanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
boki

26.04.2020 15:33

Živ bio deda Aco.