DZ Novi Beograd: Nema gužvi u čekaonicama, uzimamo briseve pacijentima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.04.2020

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dom zdravlja Novi Beograd demantovao je danas tvrdnje pacijentkinje I.V, koju su preneli pojedini mediji, da u čekaonici kovid ambulante te ustanove čeka po 30 pacijenata.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Oni još navode da domovi zdravlja ne rade testiranje na koronavirus, već da samo uzimaju briseve, tako da ne stoji tvrdnja da nemaju testove. 

"Nemoguće je da u čekaonici istovremeno bude 30 pacijenata, jer smo za ceo dan od 7 do 22 sata, imali ukupno 50 pacijenata. Posao smo besprekorno organoizovali i izlaganje riziku sveli na minimum", navodi se u saopštenju te zdravstvene ustanove. 

Napominju da većina pacijenata čeka samoinicijativno u prostranom dvorištu ispred zgrade, tako da je fizički nemoguća gužva. 

I. V. je , kako kažu, primljena u kovid ambulantu, urađen je pregled, laboratorijska dijagnostika, propisana terapija i zakazana kontrola. 

"Pacijenti sa kliničkom slikom koju je imala ova pacijentkinja nisu predviđeni za testiranje u skladu sa protokolima, te iz tog razloga nije uzet bris", navode u domu zdravlja. 

Podsećaju da domovi zdravlja ne obavljaju testiranje, već da samo uzimaju bris te da "ne stoji izjava pacijentkinje da joj je rečeno da nema testova". 

"U prilog navedenom govori činjenica da smo tog dana uzeli uzorke od 29 pacijenata koji su bili na pregledu pre i posle ove pacijentkinje", navodi se u saopštenju, uz konstataciju da niko od medija ko je preneo neistinite navode pocijentkinje nije pozvao tu ustanovu da čuje i tzv. drugu stranu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading