Vesić: Sva gradilišta u Beogradu rade

Autor: beograd.rs, republika.rs

Vesti

23.04.2020

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas Savski trg da bi se uverio kako napreduju radovi na uređenju ovog javnog prostora.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić

– Bez obzira na vanredno stanje, građevinski radovi u Beogradu nisu stali. Za nas je to posebno važno jer ako nastavi da radi građevinska industrija, naš privredni oporavak će biti mnogo brži. Grad Beograd nijednog trenutka nije stao sa infastrukturnim projektima koji su u toku.

Radi se bez prestanka na izgradnji Bulevara patrijarha Pavla, rekonstrukciji Savskog keja, zavrašava se pasarela koja povezuje Beogradsku tvrđavu sa obalom Save i, kao što vidite, radi se na rekonstrukciji Savskog trga – rekao je Vesić u Jutarnjem programu TV Pink.


On je dodao da se očekuje da tramvajski saobraćaj preko Savskog trga bude uspopstavljen početkom aprila, kako je i obećano. 
RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić u obilasku gradilišta u Beogradu

– Tramvajem ćemo ubuduće putovati po obodu Savskog trga pošto ovaj prostor postaje najveća pešačka zona u Beogradu. Nove šine smo već postavili, a trenutno postavljamo kontaktnu mrežu kako bi tramvaji krenuli pre nego što trg bude završen – rekao je Vesić. 


On je dodao da su u toku zemljani radovi na novoj kolovoznoj konstrukciji, jer će i automobilski saobraćaj biti po obodu Savskog trga. 

– Očekujemo da sredinom aprila bude uspostavljen ponovo i automobilski saobraćaj, tako da nećemo čekati završetak trga da se preko njega ponovo kreću tramvaji, autobusi i automobili – poručio je zamenik gradonačelnika. 
RepublikaFoto: beograd.rs
Sve se odvija po planu - Mašine rade punim kapacitetom

Kako je naveo, uporedo sa izgradnjom tramvajske i kolovozne konstrukcije u smeru Nemanjina – Karađorđeva, izgrađuju se pešačke staze i kopaju sadne jame za nova stabla. Vesić je dodao da će na Savskom trgu biti posađeno 240 novih stabala i precizirao da je u toku njihov uvoz jer se sade velika stabla, a ne sadnice. 

Vesić je istakao da su prethodnih meseci postavljeni šipovi na dubini od pet metara za monumentalni spomenik Stefanu Nemanji i dodao da se sada betonira temeljni venac na kojem će biti postavljen spomenik visine 23 metra.

– Trebalo je da danas bude spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu, ali je to odloženo zbog situacije sa epidemijom virusa korona. Mi ćemo sve pripremiti za postavljanje spomenika i čim se situacija normalizuje, spomenik će biti dopremljen iz Moskve, iz ateljea vajara Aleksandra Rukavišnikova i odmah ćemo početi da ga postavljamo – rekao je Vesić.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić došao u kontrolu - Sve je kako treba

Vesić je istakao da se ispred stare zgrade Železničke stanice završavaju potporni zidovi i betonska ploča, kao i da počinje postavljanje granitnih ploča za podijum koji će služiti za državne manifestacije. 


– Na kraju želim da zahvalim izvođaču, kompaniji RAS, koja je potpuno obezbedila radnike kako bi mogli da rade u skladu sa svim pravilima za rad u vanrednom stanju – poručio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading