Prirodno je da Vučić bude uz svoj narod: Optužbe opozicije su proste i krajnje licemerne

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

23.04.2020

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da veruje da dominantan broj ljudi oseća da su u ovim teškim vremenima najdelotvorniji patriotizam upravo jedinstvo i solidarnost u slamanju otpora nevidljivog neprijatelja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Branko Ružić

On je u intervjuu Večernjim novostima, odgovarajući na pitanje kako gleda na kritike upućene  predsedniku Aleksandru Vučiću da je nabavka respiratora za Novi Pazar i Niš kampanja, rekao da su uvek građani bili ovlašćeni da biraju predsednka, koji u skladu sa članom 111. Ustava Srbije "izražava državno jedinstvo Srbije".

- Demokratsko je pravo da predsednika simpatišete ili ne, ali je i najprirodnije da on bude sa narodom u teškim trenucima, tako da to licemerje koje pokazuje deo opozicije samo govori o njima - rekao je Ružić.

Govoreći o izborima, on je kazao da je to trenutno zamrznut proces i da je zdravlje nacije trenutno prioritet, a da ćemo se lako, kada se završi sve, prebaciti u izbornu brzinu.

Ružić je rekao i da su od početka epidemije gradovi i opštine promptno organizovali bvolonterske centre, da je sa MUP-om uspostavljen servis komunikacije za kretanje zaposlenih u opštinama tokom policijskog časa i da je obrađeno više od 3.500 zahteva.

Kada se radi o merama koje je uvela vlada, Ružić ocenjuje da su one "hrabre, uvremenjene i bazirane isključivo na kredibilnom stavu struke.

- Nemam manir da se bavim politikantstvom, niti je ovo prikladno vreme za političko nadgornjavanje, ali je odgovor na optužbe dela opozicije prost i jasan - svrha uvođenja vanrednog stanja jeste da se obezbedi optimalni mehanizam zaštite zdravlja građana, i to jeste imperativ, što neminovno može dovesti i do nijansiranog limitiranja manjeg dela ljudskih prava. Međutim, pravo na život je esencijalno ljudsko pravo, a država se upravo i bori za živote - rekao je Ružić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading