UST: Neprihvatljivi postupci izbornih članova Državnog veća tužilaca!

Autor:

Vesti

21.04.2020

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca (UST) već duže vreme ukazuje na neprihvatljive postupke izbornih članova Državnog veća tužilaca, za koje smatraju da doprinose umanjenju integriteta i poverenja građana u tužilaštvo.

Foto: Srpski telegraf
Lazar Lazović

- Prvo smo ukazali na nedostatak objektivnih pravila u pogledu izbora i napredovanja koje su izborni članovi obećali da će da otklone, te sprovođenje oglasa bez odluke o zahtevima za izuzeće, a zatim podneli više prijava za sukob interesa po kojima Agencija za borbu protiv korupcije ne postupa do današnjeg dana, iako prijavljena lica i dan danas biraju tužioce. Uz sve navedeno, otvoreno je pitanje disciplinskih postupaka i njihovih zastarevanja, pitanje nestanka potpisanih zapisnika poslatih Upravnom sudu, povodom čega je predsednik Disciplinske komisije podneo krivičnu prijavu, na šta se samo nadovezuje proslava u hotelu ''Šumadija'', u vezi sa kojom očekujemo zvaničnu dokumentaciju disciplinskog tužioca. Bojim se da će ovaj saziv biti upamćen po takvim stvarima, iako su obećavali kolegama da će učiniti mnogo više za struku - navodi zamenik predsednika UST Lazar Lazović.         

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading