Moravički okrug: Pet novozaraženih, do sada ukupno 93! U Čačku najveći broj!

Autor: Tanjug

Vesti

21.04.2020

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Moravičkom okrugu, od pristiglih rezultata za 23 uzorka, pozitivnih je pet na virus korona i to četiri u Čačku i jedan u Gornjem Milanovcu, saopštio je Radni tim za praćenje širenja virusa korona u tom delu Srbije. Od početka epidemije u Srbiji, u Moravičkom okrugu testirano je 537 osoba, a do sada su u Čačku potvrđena 64 slučaja, Gornjem Milanovcu 25, Lučanima tri i Ivanjici jedan, odnosno ukupno 93.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U prethodna tri dana registrovana su dva smrtna slučaja kod osoba ženskog pola rođenih 1935. i 1936. godine, koje su bile u Kliničkom centru Kragujevac, a ukupan broj preminulih na području Moravičkog okruga je 12, odnosno iz Čačka je preminulo devet osoba, Gornjeg Milanovca dve i iz Ivanjice jedna.

Zavod za javno zdravlje obavestio je da u staračkim domovima nema obolelih, kao i da u prihvatilištu ima šest osoba koje su zdrave. U hali u Atenici, privremenoj bolnici za lake pacijente, trenutno se nalazi 16 osoba, a u Opštoj bolnici je tokom prethodnog dana bilo 13 pregleda i dva prijema.

Trenutno se na infektivnom odeljenju bolnice nalazi 23 pacijenta, a pacijent koji je bio na respiratoru transportovan je u KC Kragujevac. U ambulanti u Ljubiću pregledano je 11 osoba, od toga 10 je bilo sa povišenom temperaturom, dok su u izolacionoj sobi Doma zdravlja dva pacijenta imala povišenu temperaturu.

RFZO navodi da su u Gornjem Milanovcu dve osobe, koje su bile pozitivne na virus korona, a zatim izlečene, otpuštene i sada se vode u bazi u Službe za transfuziju, što nije slučaj sa tri otpuštena pacijenta iz Čačka jer su oni bili sve vreme negativni na COVID-19. U samoizolaciji se nalazi 251 osoba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading