Evo kada će vrtići početi sa radom

Autor:

Vesti

21.04.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za 24 časa u Srbiji je testirano 3.111 ljudi, od kojih je pozitivno na koronavirus bilo 312, saopštio je juče vojvođanski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. Kako je objasnio, procenat zaraženih, u odnosu na broj testiranih, jasan je pokazatelj da stvari idu u dobrom pravcu. Gojković je potom na redovnoj konferenciji u Palati Srbija pročitao odluku Vlade kojom se ublažavaju restriktivne mere zaštite od virusa KOVID-19.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pokrajinski sekretar istakao je da postoji konstantan pad broja obolelih i da već pet dana imamo veći broj otpusta iz bolnica nego prijema novih obolelih, zbog čega je, kako je objasnio, odlučeno da se relaksiraju mere.

Odgovarajući na pitanje Srpskog telegrafa o tome kada bi mogli da počnu da rade vrtići, s obzirom na to da je za škole leto svakako vreme raspusta, dok predškolske ustanove u tom periodu rade, Gojković je naveo da je još rano da se o tome razmišlja, ali da će struka i država svakako reagovati na vreme.

Takođe, od danas će mediji ponovo prisustvovati događajima na otvorenom, dok će u zatvorenom morati da bude ograničen broj medija, tako da će konferencijama u Palati Srbija jednog dana prisustvovati televizije i agencije, a drugog štampani mediji i portali.

Na jučerašnjoj konferenciji saopšteno je i da bolnica u Pančevu u poslednjih pet dana beleži više otpuštenih pacijenata nego novoprimljenih. Taj podatak izneo je direktor Opšte bolnice u Pančevu Slobodan Ovuka. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading