Matirali sami sebe: Neposlušni šahisti priznali krivicu, tužilaštvo im ipak odrapilo kaznu

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

17.04.2020

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posetioci šah kluba u naselju Braće Jerković, njih 16, koji su juče bili uhapšeni jer su se okupili u većem broju mimo zbrane okupljanja, danas su priznali krivicu i zaključili sporazum sa Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Oni su, shodno sporazumu o priznanji krivičnog dela osuđeni na kazne kućnog zatvora od po četiri i šest meseci zbog krivičnog dela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Ova grupa je juče popodne bila uhapšena jer ih policija zatekla oko 16.30 sati u prostorijama šah kluba u naselju Braće Jerković uprkos zabrani okupljanja.

Drugo osnovno javno tuzilastvo u saradnji sa policijom intenzivno procesuira sve koji svojim radnjama krše propise ili naredbe kojima se određuju mere za suzbijanje ili sprecavanje epidemije kako bi se efikasno zastitilo zdravlje i životi građana, kaže se u saopštenju MUP-a Srbije.

Takođe, procesuiraju se i svi drugi izvrsiovo kribivicnih dela iz okvira svoje nadleznosti, narocito izvrsioce krivicnog dela nasilje u porodici, a sa takvim radom će nastaviti i u buduće, poručili su iz tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading