Kolege se oprostile od hirurga Lazića: Čovek, lekar, vojničina koji je spasao više od hiljadu života

Autor: Telegraf

Vesti

14.04.2020

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od direktora Urgentnog centra KC Niš dr Miodraga Lazića, koji je umro je od koronavirusa na društvenim mrežama opraštaju se prijatelji, kolege, ali i oni kojima je spasao život u ratovima devedesetih. Od doktora Lazića oprostile su se i kolege u upravi KC Niš.

RepublikaFoto: youtube.com/Youtube/Vecernje novosti, RTRS
Miodrag Lazić

"Čovek koji je časno, hrabro i ponosno, rame uz rame, na prvim linijama fronta, stajao kraj srpske vojske, u svim ratovima koji su zadesili našu zemlju i naš narod. Čovek, lekar, vojničina... koji je spasao više od hiljadu života na bojištu, operišući i po tri vojnika istovremeno, radeći u ratnoj bolnici, na polju i po 36 sati bez prestanka...", navedeno je u in memoriamu na sajtu KC Niš.

Kako kažu, bio je čovek koji je golim rukama, stiskajući ga, oživeo srce ratnika u istočnom Sarajevu, i da to srce i danas kuca, da je sa svojim, srpskim narodom, bezbroj puta pobedio.

"Dr Miodrag Lazić, naš dr Laza i pred ovog, nevidljivog neprijatelja, sa kojim se zdravstveni radnici u Nišu, Srbiji, širom sveta, uveliko bore, iako ga je samo dva meseca delilo od odlaska u penziju, stao je ponovo hrabro uz svoje kolege, bez obzira što je znao da je, zbog svog zdravstvenog stanja i sam ugrožen", navodi se u poruci.

Dodaju da je ponovo Laza bio "na prvoj liniji", do samog kraja... do trenutka, dok nije saznao da je i sam oboleo od virusa. Da je hiljadu bitaka dobio, ali da ovu poslednju, njegovo srce nije izdržalo.

"Kako je i rekao, u svojoj poslednjoj poruci,'želja mu je bila da ode, na način na koji je i živeo'. Nažalost, tako se i dogodilo.", navodi se u poruci.

Doktor Lazić koronavirusom zaražen je pre petanestak dana, a svoju oproštajnu poruku poslao je preko koleginice Marije Dimitrijević, koja je njegove poslednje reči podelila na društvenoj mreži Fejsbuk.

Njegove poslednje reči je prenela i Uprava KC Niš.

"Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim.

Takav sam bio na Krajiskom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme NATO bombardovanja. Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio.

Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene.

Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom.

Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.

U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav.

Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom "Marš na Drinu". Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda", navodi se u poruci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bbb

14.04.2020 18:55

Zločinac!