Valjevac preminuo od koronavirusa, zaražena i njegova žena: O troje dece brinu tetka i komšije

Autor: Mediji, Republika

Vesti

13.04.2020

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Valjevac I. G. (45) preminuo je 8. aprila u KBC Zemun od posledica koronavirusa, njegova supruga M. G. se i dalje nalazi na lečenju, dok o troje njihove dece brinu komšiluk i tetke. Kako pišu mediji, supruga preminulog je sada stabilno i čeka rezultate drugog testa. O njihovo troje dece, koja su ostala sama u porodičnom domu, brinu porodica i ceo komšiluk.

RepublikaFoto: e-stock/S. NEDELJA
Foto: Ilustracija

I. G. je 11. valjevska žrtva kovorona virusa, taj grad je jedno od žarišta kovida-19, a vest o njegovoj smrti pogodila je Valjevce i kolege preminulog.

Iako se društvenim mrežama pronela vest da su deca sama i prepuštena sebi, sestra preminulog I. G., dr Dragana N., za Kurir navodi da deca nisu napuštena, kao i da su i ostali članovi porodice i komšiluk u stalnom kontaktu s njima.

- Svakodnevno ih posećujemo, jedino što ne možemo da imamo fizički kontakt, ali zato deca izađu na terasu, vidimo ih i pričamo. Najstarija ćerka moga brata uskoro puni 18 godina, srednja ćerka ima 15, a sin 12 godina. Oni su već odrasli, stabilni i mogu da brinu o sebi. Firma mog brata je obezbedila hranu i higijenska sredstva, osnovna škola takođe, a i jedan restoran im dostavlja hranu. Starija bratanica i sin su imali blaže simptome, ali se sada dobro osećaju. Uzeti su im brisevi i čekaju rezultate - rekla je dr Dragana i dodala da su decu obišli i radnici Centra za socijalni rad.

Ona je dodala da je njihova majka stabilno i da je prestala sa terapijom, kao i da je prvi test bio negativan, te da sada čekaju rezultate drugog testa, nakon čega se nadaju da će izaći i biti uz svoju decu.

- Oni su, posle svega, hrabri i mnogo im je lakše zato što su zajedno, u svom porodičnom domu. Samo da se sve to završi, to je nesreća i sad više ništa ne može da se promeni - navela je naša sagovornica, inače zaposlena na odeljenju pedijatrije valjevskog Doma zdravlja.

- I. G. je, inače, imao problema sa pritiskom, dobio je i zapaljenje oba plućna krila. Više od deset dana borio se za život, imao je i gušenja i temperaturu. Nažalost, preminuo je veoma dobar čovek - ispričao je izvor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading