Pismo potpredsednika Centralne vojne komisije NR Kine: Kineska vojska doživljava vašu borbu protiv epidemije kao svoju

Autor:

Vesti

11.04.2020

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine general Džang Jousja uputio je pismo podrške ministru odbrane Aleksandru Vulinu sa željom da Srbija i srpski narod što pre pobede epidemiju!

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Čelični prijatelj - Džang Jousja

- Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čelično prijateljstvo koje je prošlo i dobro i zlo. Pod rukovodstvom predsednika Si Đinpinga i predsednika Vučića, strateško partnerstvo između Kine i Srbije nastavlja da se razvija na visokom nivou.

Predsednik Vučić je u svom pismu upućenom predsedniku Si Đinpingu izrazio podršku Kini i visoko ocenio preduzete mere u prevenciji širenja epidemije i njihove rezultate. Kineski narod je na tome zahvalan i uvek će to pamtiti - ističe u pismu podrške general Jousja.

Od izbijanja epidemije, Kina je pod rukovodstvom predsednika Si Đinpinga, osećajući veliku odgovornost prema kineskom narodu i međunarodnoj zajednici, preduzela sveobuhvatne, odlučne i temeljne mere za prevenciju i kontrolu epidemije, navodi u pismu general Jousja i rečima ohrabrenja Srbiji ukazuje da se u Kini posle teškog perioda i uz puno uloženog truda stanje epidemije nastavlja da poboljšava, život se polako vraća u normalu, pokreće se proizvodnja, što je sve rezultat preduzetih mera prevencije. "Kineska Vlada, kineski narod i kineska vojska se i dalje bore kako bi u potpunosti pobedili u ovoj borbi protiv epidemije".

General Jousja ukazuje na činjenicu da je virus zajednički neprijatelj čovečanstva, koji ne poznaje granice.

- Pred ovim velikim izazovom, nijedna zemlja ne sme da misli samo na sebe, već je potrebno da sve zemlje sarađuju na putu ka zajedničkom cilju i zajedno pobede epidemiju. Kina se oduvek pridržavala koncepta da je čovečanstvo zajednica koju formira sudbina.

Foto: mod.gov.rs
Pismo upućeno Vulinu

Ima otvoren, transparentan i odgovoran stav, a redovnim objavljivanjem podataka o epidemiji i deljenjem svojih iskustava o prevenciji i lečenju, daje podršku celom svetu u borbi protiv epidemije, a relevantnim zemljama pruža pomoć i podršku, dajući tako svoj doprinos zaustavljanju širenja epidemije u svetu - kaže general Jousja i podseća na izreku da se prijatelj u nevolji poznaje.

- Predsednik Si Đinping je predsedniku Vučiću uputio pismo podrške, kineska strana je poslala tim medicinskih stručnjaka kako bi pomogla Srbiji u suzbijanju epidemije. Kineska vojska doživljava vašu borbu protiv epidemije kao svoju, i učiniće sve u svojoj moći da pomogne i podeli svoje iskustvo u suzbijanju epidemije. Zajedno ćemo pobediti epidemiju - poručuje general Jousja.

- Ja sam spreman da zajedno sa Vašom Ekselencijom realizujem zajedničke dogovore koje su postigli lideri naše dve zemlje, da pružimo uzajamnu pomoć, prebrodimo ovaj težak period i zajedno pobedimo epidemiju, da nastavimo da produbljujemo vojnu saradnju između naše dve zemlje i doprinesemo jačanju tradicionalnog prijateljstva i strateškog partnerstva između Kine i Srbije - navodi u pismu podrške upućenom ministru odbrane Aleksandru Vulinu potpredsednik Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine general Džang Jousja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading