U Smederevu dvoje preminulo u domu za stare, sumnja se na koronu

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

11.04.2020

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević rekao je da se sumnja na prisustvo koronavirusa u Domu za stare u Smederevu, jer su noćas dva korisnika usluga te ustanove preminula, ali da još ništa nije potvrđeno i da će na osnovu provera biti utvrđeno o čemu je tačno reč.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đorđević

- U Smederevu se među korisnicima pojavilo pet slučajeva koji nisu ličili na koronavirus, ali su iz predostrožnosti poslati u bolnicu. Zatim je još pet njih prebačeno, što zbog simptoma koji liče na koronu, što zbog drugih razloga. Nažalost, od tih 10, dva su preminula u bolnici noćas - naveo je ministar za RTS i dodao da će sve biti ispitano.

- Otići ću danas u Smederevo. Dali smo nalog da se testiraju svi. I oni u bolnici i drugi, pa ćemo videti - rekao je on.

Prema njegovim rečima, radi se o najranjivijoj kategoriji stanovništva, osetljivoj i na druge bolesti, kao što su kijavice, prehlade, virus gripa.

On je dodao i da je u postojećem slučaju simptomatično da se jedna medicinska sestra, 6. aprila, javila da ima temperaturu, pa joj zbog toga nije dato da dođe na posao.

Njoj je, kako je objasnio, konstatovana upala pluća, ali ne zna se da li od koronavirusa ili nečeg drugog.

- U svakom slučaju reagovaćemo odmah. Tražiću od direktorke danas izveštaj kako se sprovode mere ministarstva zdravlja, našeg ministarstva, kao i Instituta za javno zdravlje. Očekujemo analize testova - napomenuo je Ðorđević.

On je kazao i da se u Domu za ometena lica u Trbunju pojavila korona.

- Testirani su i zaposleni i deo korisnika. Od 13 zaposlenih, sedam je bilo pozitivno, dok su od osam korisnika, četiri bila zaražena. Oni su svi smešteni u bolnice - rekao je Ðorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading