ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Građani zadovoljni merama vlade i njihovim sprovođenjem

Autor: Tanjug

Vesti

10.04.2020

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Srbije zadovoljni su snabdevanjem robom u prodavnicama, informacijama o virusu kovid 19 i gde se mogu obratiti za potrebnu lekarsku pomoć, sadržajem mera Stručnog tima Vlade Srbije i njihovim sprovođenjem, kao i solidarnošću u društvu, pokazalo je istraživanje Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

RepublikaFoto: instagram.com/avucic
Foto: Ilustracija

Učesnici istraživanja vide da postoji sistemska borba protiv virusa COVID-19.

U drugom prikazu istraživanja u vreme epidemije korona virusa objavljenom na sajtu BIRODI-a, kao glavne borce protiv epidemije građani vide: lekare, zdravstvene ustanove, Stručni tim Vlade, epidemiologe koji su prisutni u javnosti, vojsku, policiju, škole ali i same građane.


Od ministarstava, prema mišljenju učesnika ankete, najveći doprinos do sada su dali Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Učesnici istraživanja, međutim, nisu zadovoljni političkim i ekonomskim zloupotrebama epidemije, ostvarivanjem svojih prava, ali i snabedevenošću apoteka lekovima i medicinskim pomagalima.

Najveći broj ispitanika smatra da će Srbija uspeti da se izbori sa epidemijom COVID-a 19 uz prosečan broj obolelih i umrlih.

Najveći broj ispitanika očekuje da će epidemija trajati do druge polovine maja, dok svaki četvrti ispitanik ne može da napravi tu procenu. Najveći broj ispitanika, naime, očekuje kraj epidemije u Srbiji u periodu od 15. do 30. maja.

Svaki peti učesnik istraživanja smatra da će epidemija COVID-a 19 uticati na to da izgubi posao.

U istraživanju je do sada učestovalo 345 ispitanika.

Građani se, inače, prema ovom istraživanju, informišu kombinovanjem TV kanala i Interneta, odnosno informisanjem i samoinformisanjem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading