Nove uniforme za zdravstvene radnike: "Zahvaljujem se u ime svih Beograđana!"

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

10.04.2020

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas krojačice firme u kojoj su nedavno sašivene uniforme za zdravstvene radnike sa Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, a kako je najavljeno, ta firma će Gradu Beogradu pokloniti 30 uniformi za još neku zdravstvenu ustanovu.

RepublikaFoto: Andrej Damjanović
Goran Vesić u obilasku krojačica

Reč je o firmi "Loka Uniom" sa Novog Beograda koja je nedavno za lekare, medicinske sestre i drugo osoblje sa Infektivne klinike besplatno sašila 220 uniformi od materijala koji je nabavljen tako što se zamenik gradonačelnika odrekao dve plate.

- Zahvaljujem im jer su učinili ogroman napor da zajedno, u ime svih Beograđana, poklonimo našim herojima sa Infektivne klinike nove uniforme…svi zajedno smo uradili divnu stvar i onima koji su naši heroji, koji su na prvoj liniji odbrane i brinu o najtežim pacijentima koji se bore za život, donirali uniforme - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Andrej Damjanović
Goran Vesić sa krojačicama

Naveo je da je firma "Loka Uniom" odlučila da sama sašije i Gradu pokloni još 30 uniformi koje će, kaže, dobiti zaposleni u nekoj drugoj zdravstvenoj ustanovi.

- Ovo je vreme kada svi pokazujemo solidarnost i ako se nešto dobro desilo u ovoj krizi to je da smo ponovo postali solidarni i nadam se da će ta solidarnost i dobrota ostati u svima nama i kada se sve ovo završi - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Andrej Damjanović
Goran Vesić

Vlasnica firme "Loka Uniom" Olivera Broćić Milutinović je rekla da su se, od kako je u našoj zemlji proglašena epidemija koronavirusa, preorijentisali na proizvodnju maski koje su poklanjali svojim kupcima - ugostiteljskim objektima, pekarama, mesarama, supermarketima…

U prve dve nedelje su, kaže, poklonili nekoliko hiljada maski nakon čega su se rado odazvali pozivu da besplatno sašiju uniforme za zaposlene na Infektivnoj klinici, te odlučili da i sami sašiju 30 uniformi za još neke zdravstvene radnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading