Mozzart i igrači Borca podelili pakete pomoći najugroženijim Čačanima

Autor:

Vesti

08.04.2020

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika akcija kompanije Mozzart za pomoć naugroženijima od posledica pandemije COVID – 19 ne staje!

RepublikaFoto: Promo foto
Humanitarna pomoć kompanije Mozzart

Pored donacija za nabavku respiratora i ostale opreme za bolnice širom Srbije, novčane pomoći za zdravstvene ustanove, u toku je akcija pomoći penzionerima i socijalno ugroženim građanima širom Srbije i to u vidu nabavke i distribucije paketa sa najpotrebnijim životnim namirnicama. Ovaj privredni gigant pripremio je 10.000 ovakvih paketa, a današnje odredište bio je Čačak, jedno od žarišta epidemije u Srbiji.

Pakete, koji se sastoje od osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava, sugrađanima su na kućne adrese dostavili Mozzart-ovi volonteri, zajedno sa košarkašima i fudbalerima čuvenog „Borca“ iz Čačka.

Prema rečima zamenice gradonačelnika Čačka Milice Dačić, brza reakcija kompanije Mozzart na samom početku epidemije COVID - 19 nabavkom deset respiratora daleko je odjeknula. Za grad Čačak, usledila je pomoć Opštoj bolnici u ovom gradu u iznosu od 10.000 evra, a zatim i nabavka 500 paketa za najugroženije građane.

- Čačak i sigurna sam čitava društvena zajednica, veoma su zahvalni kompaniji Mozzart što je upravo naš grad na spisku za ovu značajnu pomoć našim Čačanima. Hvala i ostalim uspešnim privrednim subjektima i sportistima koji su se uključili u širu akciju, humanost i solidarnost su nam preko potrebni u ovim trenucima - istakla je Milica Dačić.

RepublikaFoto: Promo foto

Iz kompanije Mozzart poručuju i da su posebno ponosni na sve svoje zaposlene koji su praktično od prvog dana vanrednog stanja u službi građana Srbije.

- Naša kompanija iz godine u godinu dokazuje da nam je društvena odgovornost na samom vrhu lestvice preioriteta, a u vreme epidemije imamo razloga da budemo još ponosniji. U ovoj situaciji solidarnost je najvažnija, a ovi divni mladi ljudi koji su svakodnevno na terenu i pomažu svojim sugrađanima, pokazatelj su da zajedno možemo sve i da ćemo zajedno pobediti i u ovoj borbi. Kao i uvek težimo da povezujemo sport i humanost - rekao je direktor sekora korporativnih komunikacija Borjan Popovića.
 
Naime, teški trenuci ujedinili su i pokazali humanost na delu i sportista čuvenog čačanskog Borca. Uvek se, kažu, rado odazovu kada su u prilici da pomogu. Ovo nije njihovo prvo angažovanje, i pre nekoliko dana zajedno su košarkaši i fudbaleri istovarali kamion, slagali i uručivali pakete starijim sugrađanima.
 
- Mi sportisti imamo najbolju i najverniju publiku kada igramo utakmice i ovo je jedan od načina da se odužimo našim Čačanima. Oni nas bodre sa tribina, sada je prilika da mi njima izađemo u susret - zaključio je košarkaš Borca Boško Bumbić.

RepublikaFoto: Promo foto


 
Društveno odgovorna akcija koju je pokrenuo lider industrije igara na sreću, samo jedna u nizu od početka pandemije, kako su najavili u Mozzart-u narednih dana biće nastavljena u brojnim gradovima Srbije među kojima su Niš, Novi Sad, Sombor, Subotica, Kikinda, Ćuprija, Sremska Mitrovica, Vajevo, Kruševac, Kosovska Mitrovica...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading