Evo ko je veroučitelj (39) iz Valjeva koji je preminuo od korone i kojim rečima je ispraćen

Autor: Blic

Vesti

07.04.2020

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veroučitelj P. J. (39), koji je, kako je saopštila Eparhija valjevska preminuo 5. aprila u KBC Dragiša Mišović u Beogradu, gde se nalazio na lečenju zbog jake upale pluća, uzrokovane koronavirusom, sahranjen je danas.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

P. J. je bio dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima lajkovačke OŠ Mile Dubljević u Bogovađi, Bajevcu, Vračeviću, Markovoj Crkvi, Ratkovcu i Nepričavi.

Rođeni Valjevac je OŠ Sestre Ilić i Tehničku školu završio u rodnom gradu, a studije Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu.

- Usnuo je u Gospodu dragi i cenjeni veroučitelj u izdvojenim odeljenjima lajkovačke osmoletke Mile Dubljević, učenicima više generacija prenosio je znanje o nauci Hristovoj, jednako svedočeći sve jevanđeljske vrline. Nesebičan i spreman da u svakom trenutku pomogne i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom celog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu. Porodica, braća i sestre u Hristu, brojni učenici i svi koji su ga poznavali čuvaće sećanje na dragog im P. J. uz molitvu Gospodu i Majci Božjoj da njegovu dušu prigrle u Carstvu nebeskom, gde se pravednici raduju - saopštila je Eparhija valjevska.

Akademski slikar Miloje Mitrović i likovni pedagog u istoj školi, tast preminulog veroučitelja, rekao je da je neopisivo uporediti osećaj, kada se nešto poput pandemije virusa korona dešava tamo negde i nekom drugom, i da ma koliko bili svesni složenosti trenutka, tako nas žestoko iznenadi i stvori jedan sasvim drugačiji osećaj i odnos prema svemu tome, upravo onog momenta kada se to dogodi nama i najbližima u našem okruženju.

P. J. (39) je iza sebe ostavio četrnaestomesečnog sina, a u krugu najuže porodice sahranjen je u porodičnoj grobnici u valjevskom selu Belić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading