Pet novih pozitivnih slučajeva koronavirusa na Kosovu, ukupno 140 zaraženih

Autor: kosovo-online

Vesti

04.04.2020

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je večeras da je registrovano pet novih slučajeva koronavirusa na Kosovu, pa je od COVID-19 obolelo ukupno 140 osoba, a danas je registrovano i sedam pacijenata koji su se oporavili od ove bolesti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakata, od kojih su dvoje sa prebivalištem u selu Banje u opštini Mališevo, jedan sa prebivalištem u Prištini, jedan sa prebivalištem u Smrekonici kod Vučitrna i jedna osoba iz karantina.

U saopštenju se navodi da je u laboratoriji Instituta u Prištini testirano 128 uzoraka uzetih iz slučajeva hospitalizovanih na Klinici za infektivne bolesti i iz praćenja kontakata slučajeva sa terena.

Od ovih uzoraka, njih pet je bilo pozitivno a izlečeno je sedam pacijenata, dok je 23 ukupan broj izlečenih do danas.

Od 8. februara u Prištini je testirano ukupno 1.871 sumnjivih uzoraka, a od njih je ukupno 140 slučajeva pozitivno. Jedna starija osoba je preminula tokom prošlog meseca na Kosovu od posledica koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading