Rebić: Šaljemo 10 odsto policajaca na odmor, čuvamo ih kao zlatnu rezervu

Autor: Tanjug

Vesti

04.04.2020

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je večeras da je sa ministrom Nebojšom Stefanovićem postignut dogovor da oko 10 odsto policajaca ode na godišnji odmor, kako bi ih sačuvali kao zlatnu rezervu, u slučaju da u redovima policije bude još više zaraženih korona virusom i onih koji moraju u izolaciju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Rebić

On je ranije danas objavio da je ukupno 17 policajaca zaraženo, a oko 800 u samoizolaciji.

- S obzirom da smo u prethodnom periodu podneli jedan značajan teret, pre svega granična policija, a kasnije i službenici u davanju dozvola samoizolacije, u dogovoru sa ministrom Stefanovićem, doneli smo odluku da jedan broj policijskih službenika pošaljemo na godišnji odmor, negde oko 10 odsto, to nam je zlatna rezerva za slučaj da nam veći broj policijskih službenika oboli ili bude morao u samoizolaciju. Mislim da smo to uradili u dobrom tajmingu i da ćemo uspeti da do kraja ove krize obezbedimo izvršenje svih policijskih poslova na zakonit način - rekao je Rebić gostujući na TV Pink.


On je dodao da je policiji, na neki način, olakšan posao otkad je na snazi mera da samo dve osobe mogu da budu zajedno na otvorenom prostoru i istakao da su kontrole pojačane, širom Srbije.

- Imam podatak za danas, za prva tri sata u Beogradu, za vreme policijskog časa 484 lica su se kretala, od toga 18 bez dozvole, što je u procentima 3,7 odsto. Relativno smo zadovoljni, ali verujem da može bolje - istakao je Rebić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading