Vredna donacija instituta IMS: Tri miliona dinara za medicinsku opremu!

Autor:

Vesti

04.04.2020

05:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Institut za ispitivanje materijala ad Beograd (IMS), poštujući sve napore koje Vlada Republike Srbije čini u vreme vanrednog stanja, uplatio je 3.000.000 dinara na ime pomoći za nabavku potrebne opreme i medicinskih sredstava potrebnih za borbu protiv koronavirusa, rekao je za Srpski telegraf direktor IMS Vencislav Grabulov.

Foto: IMS
Vencislav Grabulov

On napominje da je od visine donacije bitnije to što institut nema povlašćen položaj na tržištu niti posticaj iz budžeta.

- Donaciju smatramo svojim doprinosom merama koje Vlada preduzima u cilju zaštite svih građana i prepoznajući u njima brigu koju institut ima za svoje zaposlene. Nastavljajući tradiciju, dugu preko 17 godina, Institut IMS je spreman da da svoj doprinos u prevazilaženju posledica borbe za zdravlje građana i razvoju Srbije - kaže Grabulov.

Institut koji se vodi principom stručnosti, doslednosti, istrajnosti i solidarnosti predstavlja jednu od vodećih naučnoistraživačkih organizacija u Srbiji.

Tradicija od 1929.

Institut IMS je osnovan 1952. godine da bi zadovoljio rastuće potrebe jugoslovenske građevinske industrije na polju ispitivanja materijala. On nastavlja tradiciju Zavoda za ispitivanje materijala, koji je počeo sa radom 1929. godine.

- Istovremeno dok se vodi bitka sa nevidljivim neprijateljem, naši zaposleni i u vreme vanrednog stanja su prisutni u Grdeličkoj klisuri, obilaznici oko Beograda, delovima "Turskog toka" u Zaječaru, Paraćinu, Velikoj Plani, Šajkašu, Senti. Bez obzira na dužinu trajanja vanrednih mera, u institutu je odlučeno da ne prekida saradnju sa više od 310 zaposlenih, ali ni sa svim ostalim saradnicima koji su po bilo kom osnovu bili angažovani u prethodnom periodu - ističe direktor IMS.

Produženi su takođe i ugovori sa preko 50 saradnika, čime institut dokazuje da brine za sigurnost i zaštitu zaposlenih i njihovih porodica, pokazujući da računa na sve njih u budućnosti.

- Potrebno je naglasiti da naš stručni kadar i u ovom teškom vremenu vredno radi na implementaciji evropske regulative iz oblasti građevinskih materijala, kao podrška za više hiljada domaćih proizvođača - kaže Grabulov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Natasa

04.04.2020 07:10

Bravo! Sada moramo biti jedinstveni i pomoci svom narodu!

Odgovori 12 0
dejana

04.04.2020 09:13

Svakako ovo je veoma vazna i neophodna pomoc koja mnogo znaci.

Odgovori 10 0
Karolina

04.04.2020 10:46

Svi gradjani sada treba da budu jedinstveni i slozni kako bi se sto pre vratili u normalne tokove zivota.

Jelena

04.04.2020 19:39

Ova pomoc nam znaci. Sve pohvale za IMS. AKo jos malo se strpimo i budemo postovali mere, prevazicicemo ovo uskoro.