Uvođenje vanrednog stanja smanjilo broj slučajeva nasilja u porodici

Autor:

Vesti

01.04.2020

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u Srbiji od početka uvođenja vanrednog stanja zabeleženo smanjenje krivičnih dela nasilja u porodici i poručio svim ženama, žrtvama nasilja, da im država garantuje zaštitu i da nasilnika prijave policiji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Nebojša Stefanović

- Žene i danas, tokom vanrednog stanja mogu da računaju na policiju, kao što to mogu u svakom drugom trenutku, jer je policija uz svoj narod u svim, pa i kriznim vremenima. Svaka žena koja se oseća ugroženo treba da se obrati policiji i prijavi nasilje, a mi ćemo preduzimati zakonske mere - istakao je Stefanović za RTS.

Ministar policije je poručio da država žrtvama nasilja garantuje potpunu zaštitu i da neće dozvoliti da i jedna žena bude žrtva nasilnika koji misli da može da iskoristi aktuelnu situaciju.

Stefanović je dodao da je pored pada broja krivičnih dela nasilja u porodici, od uvođenja vanrednog stanja zabeleženo i smanjenje krivičnih dela opšteg kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading