U beogradskim državnim domovima za stare nema inficiranih koronavirusom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.03.2020

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četiri doma za stara lica, koliko ih postoji u okviru Ustanove Gerontološki centar Beograd, trenutno boravi 1.156 korisnika i među njima nema zaraženih.

RepublikaFoto: Photo by Mika Baumeister on Unsplash
Foto: Ilustracija

Njima je tokom vanrednog stanja zbog koronavirusa zabranjen izlazak, ali i posete, a članovi njihovih porodica mogu da im donesu samo lekove, pelene i cigarete koje zaposleni u domovima preuzmu na kapiji, dezinfikuju, pa tek onda unose unutra.

Sva četiri doma - Voždovac, Bežanijska kosa i dva na Karaburmi čuvaju pripadnici Vojske Srbije, a vršilac dužnosti direktora Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević kaže da trenutno imaju nešto manje korisnika nego što je uobičajeno, ali da sve funkcioniše normalno obzirom da je na snazi vanredno stanje.

- Već petog marta smo preduzeli odgovarajuće mere, a 17. formirali krizni štab pošto smo mi velika ustanova koja vodi računa o 1.156 korisnika domskog smeštaja, 8.800 članova klubova za stare i 2.500 korisnika kojima pružamo pomoć u kući - rekao je Dimitrijević za Tanjug i dodao da o njima brine oko 1.200 zaposlenih.

Naveo je da je korisnicima zabranjen izlazak iz doma, ali i posete i pohvalio ih jer, kako kaže, shvataju ozbiljnost situacije, veruju državnom vrhu i lekarima i prate date instrukcije.

- Mi smo sve moguće puteve širenja virusa zatvorili. Nismo imali probleme i nemamo nijednog zaraženog - istakao je Dimitrijević i apelovao na sve građane Srbije da se uozbilje i prate propisane mere i savete

Kako je rekao, ovo je ratno stanje, samo što se neprijatelj ne vidi zbog čega je, dodaje, disciplina neophodna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading