Kikinđanin (62) preminuo je danas od korone, a evo kako je virus iz Milana direktno stigao na njegova vrata

Autor: Kurir, Republika

Vesti

29.03.2020

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

M. Š. (62) iz Kikinde, prvooboleli od koronavirusa u ovom gradu, preminuo je u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Klinički centar Vojvodine

Početkom marta čovek, koji je bio bubrežni bolesnik i dijabetičar, obratio se lekarima za pomoć, ali nije pominjao da mu je sin bio u Milanu, verovatno, jer ga to niko nije ni pitao.

Iz te ustanove je saopšteno da je uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja ovaj pacijent umro. To je jedanaesta žrtva koronavirusa u Srbiji a, nažalost, treća u Kikindi.

Ovaj čovek iza sebe je ostavio suprugu, sina i dve ćerke.

U Kikindu je, kao što smo već pisali, Covid-19 stigao iz Milana. Sin pokojnog M.Š. koji se lečio u Milanu, krajem februara vratio se u Kikindu. Sina i ćerku na aerodromu je u Temišvaru dočekao M.Š.

 

 

Početkom marta čovek, koji je bio bubrežni bolesnik i dijabetičar, obratio se lekarima za pomoć, ali nije pominjao da mu je sin bio u Milanu, verovatno, jer ga to niko nije ni pitao. Tek kad je ovaj čovek hospitalizovan u bolnici dobio temperaturu, pa sa odeljenja Urologije prebačan na Infektologiju, a potom u novosadski KCV, u noći između 9. i 10. marta, postalo je jasno o čemu se radi.

On i dvojica preminulih Kikinđana bili su u bliskom kontaktu. Najpre je 20. marta, takođe u KCV, preminuo penzioner R.B. (59) iz Kikinde, inače komšija M.Š. Potom je 27. marta u ovoj ustanovi umro i M. P. (62) iz Kikinde. Ovaj penzioner bio je vršnjak i poznanik prvog obolelog M.Š.

U poslednja 24 sata u Vojvodini je testirano 49 osoba na prisustvo virusa korona, a bolest je potvrđena kod njih 15. Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 35 obolelih pacijenata pozitivnih na virus korona. Četvoro pacijenata nalazi se na respiratoru. Na teritoriji AP Vojvodine trenutno se prati više od 6.000 kontakata od ukupnog broja obolelih pacijenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading