Cepter otpustio skoro sve svoje radnike

Autor:

Vesti

27.03.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Janković Cepter, koji je usred vanrednog stanja i borbe protiv koronavirusa krenuo u akciju rušenja Aleksandra Vučića, o čemu je juče pisao Srpski telegraf, uporedo masovno otpušta radnike iz svojih hotela i objekata u Beogradu, Vrnjačkoj Banji i Bajinoj Bašti.

RepublikaFoto: youtube.com/Mira Adanja-Polak - zvaničan kanal
Milan Janković zvani Filip Cepter

Mada se godinama predstavlja kao uspešan društveno odgovoran, pa čak i human, Cepter je već nakon nekoliko dana vanrednog stanja podelio otkaze svojim radnicima.

- Cepter je otpustio 15 od 30 zaposlenih u svom beogradskom hotelu "Cepter apart" na Terazijama i gotovo sve, osim direktora i još nekoliko ljudi, u hotelima u Vrnjačkoj Banji i objektima u Bajinoj Bašti. Na ta dva mesta bez posla je ostalo stotinak ljudi - navodi sagovornik našeg lista, koji je i sam završio na ulici iako godinama radi za Jankovića.

Prema njegovim rečima, svim radnicima stigao je cirkularni mejl u kojem im se nudi neplaćeno odsustvo ili sporazumni raskid radnog odnosa. U hotelu na Terazijama čak je odjednom otpustio muža i ženu koji su tu radili, pa su tako oboje ostali na ulici i bez ikakvih prihoda. Svima je, mada u to malo ko veruje, obećao povratak kad prođe vanredno stanje i krene posao.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež kaže za Srpski telegraf da nije čuo za ovaj slučaj, ali podseća na molbu da privatnici ne otpuštaju zaposlene tokom vanrednog stanja.

- Mi smo ispred PKS zamolili sve privrednike da pokušaju da očuvaju bazu radnika. I država je spremna u tom slučaju da pomogne - kaže on. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vid

27.03.2020 15:07

Da Vam se "gospodine" Cepter Vaše "dobro","dobrim" vrati.

Cvele015

28.03.2020 00:21

Odmah doticnom oduzeti svu imovinu koju poseduje u Srbiji.