Svaki tvoj izlazak je "saplitanje" zdravstvenog radnika: Džabe im uveče aplaudiraš, ako preko dana šetaš bez preke potrebe!

Autor: Republika

Vesti

24.03.2020

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka neobavezna šetnja po gradu ovih dana treba da se shvati kao "podmetanje noge" i tako umornom zdravstvenom radniku! To treba da se naglasi i da se objasni zašto tako treba posmatrati stvari...

RepublikaFoto: instagram.com/avucic
Foto: Ilustracija

Sa terasa širom Srbije svako veče u 20 sati slušamo aplauze i to je sasvim u redu. To je neki vid podrške i sigurno da svim lekarima i medicniskim sestrama prija.

Međutim, treba se zapitati, da li je to dovoljno? Da li je licemerno preko dana šetati gradom, a uveče snimati aplauz za društvene mreže? Da li to radimo jer je trenutno društveno prihvatljivo ili zato što stvarno shvatamo važnu ulogu koju medicinari igraju tokom epidemije, ali i svih 365 dana u toku godine! Jer, ako smo slučajno kao društvo zaboravili - oni su se onašem zdravlju brinuli i pre ovoga, a brinuće se i posle korone.

Zato, sada kada je teško treba naučiti da takvo poštovanje njima treba da postane praksa jer ipak su oni, sa svim nedostacima (koje im možete spočitati) čuvari našeg zdravlja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuhan Yesus berkati tenaga Medis kami ? . @anak.kristus

Une publication partagée par @ youthforjesus.id le 24 Mars 2020 à 4 :57 PDT

 

Ono što sada treba istaknuti jeste to da će mnogi od njih raditi prekovremeno, mnogi će menjati radno mesto, prelaziti iz jedne službe u drugu, biće u direktnom kontaktu sa zaraženima, neće dovoljno spavati, neće viđati članove porodice... U ekstremnim situacijama (do kojih se nadamo da neće doći) mnogi od njih će, moguće je, ići i u druge gradove kako bi pomagali kolegama ukoliko se u tim područjima uveća broj zaraženih. Ti ljudi će sve to pregrmeti tokom ovog teškog perioda. I uradiće to rado, kao da se podrazumeva i tako da se ne dovodi u pitanje. Biće spremni na sve to i davaće svoj maksimum.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

I zato razmislite o tome svaki put kada vam se smuči da sedite u svom domu ispred televizora, pa poželite da izađete napolje i obavite neke "neodložne" obaveze.

Razmišljajte o tome dok im aplaudirate samo zato što je to trenutno aktuelno.

Shvatite to ovako: Svaki put kada bez preke potrebe izađete napolje, vi stvarate još više posla za te ljude. Ili još bolje, zamislite to figurativno - svaki vaš izlazak napolje je kao da ste sapleli umornog medicinskog radnika. 

Kada tako postavite stvari, osećaj odgvornosti će biti značajno snažniji.

Pomozite lekarima i medicinskim sestrama. Ostanite kod kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading