POOŠTRENE MERE U NIŠU: Zatvorene sve pijace i parkovi, u radnjama prodavci ne smeju da diraju i robu i novac...

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.03.2020

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nišu je od danas, kao i u ostatku zemlje, na snazi zabrana kretanja za sve građane od 17 časova do pet ujutru, a vlasnici kućnih ljubimaca će moći od 20 do 21 čas da izvedu svoje ljubimce na 20 minuta i ne dalje od 200 metara od svojih adresa prebivališta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Koordinator Štaba za vanredne situacije Zoran Ranković kazao je da odluka vezana za kućne ljubimce doneta jer se veliki broj građana Niša obraćao štabu u vezi toga, a na osnovu dopune uredbe koju je izdao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da je na danas održanoj sednici doneta odluka da se zatvore sve pijace, osim kvantaške, koja vrši isključivo veleprodaju, uz obavezu da se prodaja obavlja tako što jedan prodavac rukuje novcem, a drugi robom.

Odlučeno je i da se zatvore sva izletišta, parkovi i druge javne površine, kao i restoranski protori na svim benzinskim pumpama na teritoriji grada Niša jer je primećeno okupljanje ljudi upravo u tim prostorima.

Bulatović je kazao i da roditelji neće imati obavezu da plaćaju usluge obdaništa, da neće biti isključivanja električne energije, a kada su u pitanju slučajevi koji su isključeni u ranijem periodu, kaže da se o tome razgovara i očekuju vrlo brzo odgovor od EPS-a.

Kada su u pitanju beskućnici, Bulatović kaže da je odlučeno da svi budu zbrinuti i to se prevashodno odnosi na smeštaj i hranu.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur pričao je o jutrošnjoj akciji u okviru koje su stariji od 65 godina odlazili u kupovinu i naveo da je ukupno podeljeno 7.730 zaštitnih maski, a da je radilo 14 prodavnica, dok je još desetak radilo na svoju inicijativu.

Kako je ispričao, na teritoriji opštine Medijana bilo je otvreno 10 objekata i volonteri su podelili 5.100 maski, na teritoriji opstine Palilula bilo je otvoreno četiri objekta, a podeljeno je 530 maski, u Opštini Niška banja radilo je desetak manjih prodavnica, podeljeno je 650 maski, dok je u opštini Crveni krst radila samo jedna prodavnica i tamo je podeljeno 450 maski.

Apelovao je sve trgovce koji žele da se priključe ovoj akciji da se na vreme jave štabu i opštini kako bi za sledeću nedelju imali više otvorenih objekata i na različitim lokacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading