Nemanja se izlečio od korone! Vratio se kući i već cepa drva

Autor:

Vesti

23.03.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Matić (38), inženjer iz Čačka, izlečen je od koronavirusa i u izolaciji će provesti narednih 14 dana. Oseća se dobro i vratio se svakodnevnim obavezama u domaćinstvu poput cepanja drva.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Matić nema nikakve indicije gde je mogao da se zarazi koronom jer zemlju dugo nije napuštao. Prema njegovim rečima, prvo je osetio simptome slične gripu, nije kašljao, za razliku od drugih, ali je imao bol u grlu, koji je odjednom krenuo u toku noći. Ujutru je imao temperaturu 37,7. Ipak, spremio se i otišao na posao, jer je imao važne sastanke, misleći da može da izgura dan.

- Srećom, imao sam masku koju sam stavio, ne zato što sam sumnjao na koronu, već nisam hteo nikoga da zarazim gripom. Uveče, kada sam se vratio kući, imao sam temperaturu 38,3 i otišao sam u čačansku bolnicu i sve ispričao - priča Nemanja.

Ujutru, kada se već osećao dobro, testiran je.

- Nalazi mi nisu bili baš sjajni, zato su me i zadržali u bolnici i manje-više zato što mi je supruga trudna i pred porođajem je. Ujutru sam već bio dobro, a kada su me testirali, nalazi su pokazali da sam pozitivan i prebacili su me u Beograd na Infektivnu kliniku - kaže Nemanja.

Nemanja Matić: Nemam pojma ko mi je preneo virus, iz Srbije dugo nisam nigde išao

Kada je saznao da je zaražen, nije osećao nikakav strah jer se, kako kaže, već osećao dobro i dobar je deo virusa već pregurao na nogama.

- Doktorka mi je ujutru u 8.30 rekla da sam zaražen, a u 9.30, kada me je pregledala, kazala mi je da sam izlečen - kroz smeh prepričava Nemanja šta mu se dešavalo i dodaje da je u bolnici u izolaciji proveo još 10 dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading