U kupovinu namirnica samo do 15 časova! Promenjeno radno vreme za pekare, apoteke, pijace

Autor: Blic

Vesti

22.03.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog produžetka policijskog časa, te zabrane da bilo ko bude na ulicama u periodu od 17.00 do 5.00 narednog dana, doći će i do značajnih promena u radnom vremenu mnogih prodavnica širom prestonice, dok su neke čak odlučile i da do daljeg zatvore svoja vrata.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Foto: Ilustracija

Podsetimo, u ovoj fazi borbe protiv korona virusa zabranjen je i rad svih tržnih centara, kafića, restorana, osim onih koji se bave dostavom hrane.

SUPERMARKETI

Skoro svi supermarketi i prodavnice najvećih trgovinskih lanaca u našoj zemlji imaće jedinstveno radno vreme - od 7.00 do 15.00 časova.

Pojedine manje, lokalne radnje, radiće sat duže, pa ćete kod njih moći da pazarite do 16.00 časova, kako bi radnici imali dovoljno vremena da stignu kućama pre policijskog časa.

PEKARE

Među pekarama vlada šarenoliko radno vreme, ali će mahom sve biti otvorene od 7.00 ili 8.00 časova, pa do 14.00 ili 15.00.

RepublikaFoto: Image by ally j from Pixabay
Foto: Ilustracija

Dakle, razlika je sat gore-dole.

PIJACE

Beogradske pijace će ubuduće raditi samo tri dana nedeljno: četvrtkom, petkom i subotom. I to u vremenu od 8.00 do 15.00. Izuzetak je Palilulska pijaca, koja je zatvorenog tipa, i ona će biti zatvorena do daljeg. Sa izuzetkom supermarketa koji se nalazi u njoj.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

Međutim, veliko je pitanje šta ćete naći na zelenim tržnicama jer je na tezgama manje od polovine prodavaca, a po njihovim pričama, biće ih sve manje.

TRŽNI CENTRI

Tržni centri su od sinoć u 20 časova i definitivno zatvoreni do daljeg. Barem kada je reč o radnjama koje se u njima nalaze, bioskopima, restoranima brze hrane.

Radiće jedino supermarketi i apoteke.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

APOTEKE

I apoteke će se prilagoditi policijskom času, ali neće baš sve imati isto radno vreme. Većina će raditi od 7.00 do 15.00, ali ima i onih koje planiraju da otvore vrata sat kasnije, kao i da primaju mušterije sat duže, dakle do 16.00.

BANKE

Banke će u srpskoj prestonici dodatno skratiti radno vreme. Neke će biti otvorene od 9.00 do 15.00, druge će početi sa radom sat ranije.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Foto: Ilustracija

POŠTE

Skoro sve pošte su do produžetka policijskog časa radile od 10.00 do 17.00 časova. Za sada još nema zvaničnih informacija iz ovog preduzeća, ali je sigurno da će radno vreme filijala biti skraćeno do 15.00, u najboljem slučaju 16.00 časova.

BRZA HRANA

Mnogi restorani brze hrane su odlučili da zatvore svioje radnje, dok su drugi skratili radno vreme. I ovde će biti veoma šarenoliko, ali kako smo nezvanično saznali, uglavnom će biti u rasponu od 9.00 do 16.00 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Brka

22.03.2020 12:39

Skoro sve pošte rade od 10.00 časova. Taman da penzioneri ne mogu ništa sa poštom.