Od dva nova primljena pacijenta u KC Vojvodina jedan mlađe životne dobi, dvoje u veoma teškom stanju!

Autor: kurir.rs, republika.rs

Vesti

22.03.2020

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine leči se devet pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od koronavirusa COVID-19.

RepublikaFoto: Promo foto
KC Vojvodine

Kod dva pacijenta, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih obolelih pacijenata zadovoljavajuće. Kod svih pacijenata se sprovode dvadesetčetvoročasovni monitoring i intenzivno lečenje.

Od dva nova pacijenta koja su primljena u KCV, jedna pacijentkinja je starije životne dobi, a drugi pacijent je mlađe životne dobi i on je u KCV premešten iz Opšte bolnice u Somboru.

Na odeljenju somborske bolnice, na kojem je oboleli muškarac hospitalizovan, sprovedene su sve protokolom predviđene epidemiološke mere, a zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa obolelim stavljeni su u izolaciju.

Somborska bolnica nastavlja sa radom u istom režimu rada kao i do sada, a građanima Zapadnobačkog okruga biće pružena sva neophodna medicinska zaštita i potpora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading